NBA Update: Team USA uitgebreid & Wall vindt zichzelf meer waard

Door

Team USA 5

Nu de contractvrije spelers al een week geleden officieel mochten tekenen, zijn er nog maar weinig contractgeruchten. Toch hebben we weer een paar verse contracten voor je in de aanbieding. Net als wat commentaar op die contracten en wat nieuws rondom Team USA.

Team USA
De cyclus op weg naar de Olympische Spelen van 2016 werd na het gouden WK in 2014 ingezet. Een groep van vierendertig spelers mocht met elkaar uitmaken wie er naar Rio de Janeiro zouden gaan. Maar in twee jaar tijd kan er veel veranderen. Sommige spelers ontwikkelen zich door, anderen zakken door het ijs. Daarom heeft coach Mike Krzyzewski voor zichzelf een grotere vijver aangelegd. Half augustus heeft hij de keus uit eenenveertig spelers. De nieuw toegevoegde spelers zijn: Harrison Barnes (GSW), Trey Burke (UJ), Jimmy Butler (CB), Mike Conley (MG), Draymond Green (GSW), Tobias Harris (OM) en Victor Oladipo (OM).


John Wall
Een speler die in de eerste selectieronde voor het wereldkampioenschap van vorig jaar al afviel is John Wall. Dat was een jaar nadat hij zijn maximale contract tekende bij de Washington Wizards. Nu zijn we twee zomers verder en lijkt het contract wat Wall toen tekende een koopje. In vijf jaar tijd verdient hij $80 miljoen. Dat zorgt ervoor dat er onder de nieuwe financiële regels voldoende ruimte is om een superster aan te trekken, bijvoorbeeld Kevin Durant. Toch heeft Wall daar zelf nu nog niets aan. Hij hekelt de huidige salarissen in een interview: “Mensen praten erover dat ik $80 miljoen kreeg. Nu krijgen mensen $85 miljoen, terwijl ze niet eens een All-Star Game gespeeld hebben. Ze kwamen precies op het goede moment, denk ik. Reggie Jackson krijgt $80 miljoen in vijf jaar. Dat is hetzelfde als ik..”

Milwaukee (!) Bucks
Het hadden wat voeten in de aarde, maar ondanks alle dreigementen lijkt het er nu toch op dat de Bucks in Milwaukee blijven. De senaat van Wisconsin heeft voor een voorstel gestemd met betrekking tot een nieuw onderkomen voor de Bucks. De investering kost de staat direct $250 miljoen, met een uitloop naar $400 miljoen in de toekomst.
In de aanloop naar dit voorstel hadden de Bucks gedreigd om Wisconsin te verlaten als de overheid hen niet financieel zou ondersteunen. Deze vaak toegepaste tactiek bleek ook in dit geval succes op te leveren. De deal zorgt ervoor dat de Milwaukee Bucks in 2018 in ieder geval hun vijftigjarig bestaan kunnen vieren. De fans zullen daarom erg blij zijn met de gesloten overeenkomst. Of de overige bewoners van de staat die mening delen, valt sterk te bezien.

Kort nieuws:
Deron Williams speelt volgend seizoen voor de Dallas Mavericks. Hij ondertekende een contract voor twee seizoenen, ter waarde van $10 miljoen. Het tweede contractjaar is een spelersoptie.

– LeBron James en Steph Curry zijn in de prijzen gevallen tijdens de jaarlijkse ESPY-awards. LBJ kreeg zijn onderscheiding voor ‘Best Championship Performance’ en Curry voor ‘Best Male Athlete’.

– Mark Cuban en Steve Ballmer zijn weer vriendjes. In een gesprek tussen de twee eigenaars is de lucht geklaard.  Dallas Mavericks-eigenaar Cuban zegt Ballmer niets kwalijk te nemen. Ook hoopt hij dat het verhaal nu klaar is, net als wij.

– Matt Bonner speelt ook volgend seizoen onder coach Gregg Popovich. Hij tekent een contract voor een seizoen ter waarde van anderhalf miljoen dollar. De publieksfavoriet begint in oktober aan zijn tiende seizoen bij de San Antonio Spurs. Hij hoopt zijn derde titel te veroveren.

– Afgelopen nacht was LeBron James te gast bij Jimmy Fallon. De schijtlollige presentator had weer een leuk toneelstukje ingestuurd met de tweevoudig NBA-kampioen. Samen speelden ze ‘faceketball’, waarbij ze afsloten met een dunk.Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen