NBA Update: Pierce naar Wizards, Williams verkast naar Hornets

Door

Miami Heat v Brooklyn Nets

Pierce vervolgt zijn loopbaan bij de Washington Wizards. De inmiddels 36-jarige veteraan, die er net één seizoen bij de Brooklyn Nets op heeft zitten, komt John Wall en consorten versterken om te proberen het aankomende seizoen de extra stap te maken. The Truth scoorde op 11 april van dit jaar zijn 25.000ste punt en werd daarmee de vierde speler in de geschiedenis van de NBA die die mijlpaal wist te bereiken.

Sinds het vertrek van Trevor Ariza (die een contract tekende bij de Houston Rockets) waren de mannen uit Washington naarstig opzoek naar een small forward en wisten Pierce te strikken met een contract voor twee jaar. Per seizoen mag hij 5,3 miljoen dollar op zijn bankrekening bijschrijven.

Pierce, goed voor maar liefst 25.000 punten:

Ariza versterkt Houston

Trevor Ariza op zijn beurt, verlaat dus heat team uit de Amerikaanse hoofdstad, om neer te strijken bij de Houston Rockets. Na een teleurstellend verlopen playoffs, heeft de frontcourt van de Rockets er dus een wapen bij. Ariza mag gerust de revelatie van de Washington Wizards in het afgelopen seizoen genoemd worden en vormde een bijna perfecte tandem met John Wall.

De 2,03 meter lange small forward/shooting guard was het afgelopen seizoen voor een paar persoonlijke records, waaronder het scoren van 40 punten – waarvan acht driepunters – tegen de Philadelphia 76ers op 1 maart én 30 punten in de playoff wedstrijd van  27 april tegen de Chicago Bulls. Ariza tekende een contract voor vier seizoenen met een totale waarde van 32 miljoen dollar. In zijn eerste seizoen in Texas strijkt hij 8,6 miljoen op. Per seizoen dalen zijn inkomsten, in zijn vierde contractjaar zal hij nog 7,4 miljoen verdienen.

Na Ariza hebben de Rockets ook hun ogen op Chandler Parsons gericht. Wordt vervolgd.  

Marvin Williams naar Charlotte

Forward Marvin Williams heeft een contract getekend bij de Charlotte Hornets. Williams speelde de afgelopen vier seizoenen voor drie verschillende teams en mag dus wederom een beroep doen op de verhuisservice. De afgelopen twee seizoen speelde de 28-jarige bij de Utah Jazz. Williams wordt vooral gehaald om de bench te versterken. Het afgelopen seizoen was de man uit Bremerton goed voor 9,1 punten en 5,1 rebounds per wedstrijd, maar wist geen vaste plek in de frontcourt af te dwingen.

 

Hij tekende voor twee jaar in een deal die goed is voor 14 miljoen dollar aan gegarandeerde inkomsten. Niet alleen de Hornets waren in de markt voor Williams. Ook de Spurs, Heat, Wizards, Clippers, Magic en Suns waren in gesprek met zijn zaakwaarnemers.

Wie wel bij de Utah Jazz blijft is Gordon Hayward. De Hornets deden een contractueel bod van maar liefst 63 miljoen dollar voor vier jaar voor de 24-jarige small forward, maar gezien zijn restriced free agency hoefde de Jazz dit bod enkel te evenaren. Mark Bartelstein, de zaakwaarnemer van Hayward bedankte de organisatie van de Hornets – en met name Michael Jorden, Rich Cho en Steve Clifford – voor het fantastische bod. Of de Jazz daar net zo blij mee zijn, is natuurlijk maar de vraag.

Summer League

Tijdens de summer league, het voorseizoen van de NBA toonde Utah Jazz rookie Dante Exum zijn dunk skills:

Hij was niet te beroerd voor een interviewtje na afloop:

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen