NBA Update: MKG mist seizoen, Kings winnen in overtime

Door

NBA: Charlotte Hornets at Denver Nuggets

In de update van vandaag aandacht voor de blessure van Michael Kidd-Gilchrist en een beknopte samenvatting van de drie oefenduels die maandagnacht gespeeld werden.

Kidd-Gilchrist waarschijnlijk hele seizoen uitgeschakeld
“Onmisbaar”, noemde Steve Clifford zijn small forward vorig jaar op de traingen. Toch zal de coach van de Charlotte Hornets het waarschijnlijk zonder Michael Kidd-Gilchrist moeten doen aankomend seizoen. De 22-jarige speler staat volgens Yahoo Sports!zes maanden aan de kant met een spierscheur in zijn rechterschouder, waar hij binnenkort voor geopereerd zal worden. Vorig seizoen miste Kidd Gilchrist, die in september een contract tekende ter waarde van 52 miljoen dollar, ook al 27 duels. In de duels die hij op het veld stond behaalde de Hornets een 28-29 record. Wanneer hij niet speelde? 5-20! Onmisbaar dus.

De Hornets zullen vooral de verdedigende capaciteiten van MKG erg gaan missen. Zijn hoge basketball IQ en enorme werklust maken hem bovendien een inspiratie voor andere spelers in de kleedkamer. De Hornets zullen door de blessure meer leunen op de nieuwe aanwinsten Nicolas Batum en Jeremy Lamb.

Volgens de Charlotte Observer bestaat er een kans dat Kidd-Gilchrist een operatieve ingreep weigert, waardoor hij over twee maanden op het veld zou kunnen terugkeren. Het zou de kans op een nieuwe blessure echter aanzienlijk vergroten voor de toch al vrij breekbare foward, die als tweede werd gekozen in de NBA Draft van 2012. Dinsdag wordt de beslissing bekend gemaakt.

Belinelli schiet Kings langs Blazers
George Karl zal blij zijn met de prestaties van nieuwe aanwinst Marco Belinelli, die deze zomer overkwam van de San Antonio Spurs. De Italiaan raakte twaalf van zijn achttien schoten, goed voor een puntentotaal van 32. De punten waren hard nodig, want de jeugdige Portland Trail Blazers boden goed tegenstand. Na vier kwarten stond de stand gelijk, waarna de Kings in overtime de overwinning naar zich toe trokken: 109-105. Bij de Blazers scoorde Damian Lillard een team high zeventien punten.

Bij de Kings maakte ook Rajon Rondo zijn eerste minuten in het paarse tenue. De verwachtingen liggen een stuk hoger door de komst van de eigenzinnige spelverdeler, maar in zijn eerste duel maakte hij een nog wat fletse indruk. Rondo was goed voor vijf punten, vijf rebounds en drie assists.

https://youtu.be/zp2w6pdDkzk

Warriors wint met zelfverzekerde Curry
De Golden State Warriors gaan vrolijk door met waar ze vorig seizoen afsloten: winnen. De kersverse kampioen speelde in Vancouver tegen de Toronto Raptors en won daar met 95-87. Al dat winnen heeft gezorgd voor nog meer zelfvertrouwen. En misschien zelfs wat arrogantie. Cool is deze high-five wel:

Bij de Raptors maakte de van de Atlanta Hawks overgekomen DeMarre Carroll een goede indruk. De small forward scoorde vijftien punten in slechts 24 minuten speeltijd. De Splash Brothers waren aan de andere kant ieder goed voor veertien punten.

Fenerbahce legt Nets over die knie
De Brooklyn Nets-fans mochten zich maandag vermaken met een internationaal potje basketball. Het Turke Fenerbahce Ulker deed New York namelijk bezoek aan en de ploeg wilde laten zien er meer bestaat dan NBA basketball en dat deden ze met succes, want er werd brutaal met 101-96 gewonnen. Het Barclays Center maakte niet alleen kennis met de spelers van Fenerbahce, maar ook met de luidkeels aanmoedigende fans, waarop het eerder een thuiswedstrijd leek. Hoogtepuntje voor de Nets was een rake driepunter van sterspeler Brook Lopez. De center zal naar verluid vaker van afstand mogen aanleggen dit seizoen.

Foto:USA Today

Ook leuk om te lezen