NBA Update: Love deal afgerond, #NBAMovies

Door

Minnesota Timberwolves v Portland Trail BlazersMedegeschreven door Michiel Jonkman

Eindelijk kan de deal rondom Kevin Love worden afgerond. De forward van Minnesota kan zijn spullen pakken en richting Cleveland vertrekken. Anthony Bennet en Andrew Wiggins en Thaddeus Young (Sixers) zullen de omgekeerde weg bewandelen. De Sixers zullen voor Young een eerste ronde pick van de 2015 draft ontvangen samen met Shved (Cleveland) en Mbah a Moute (Minnesota). De deal duurde zolang omdat Wiggins 30 dagen geleden een contract tekende bij de Cavaliers en daarna 30 dagen lang niet in deal betrokken mag worden.

Wiggins zelf is blij met deze trade, zo laat Jayhawks-coach Bill Self weten. “Toen alle ruilgeruchten kwamen heb ik gesproken met Andrew en Andrew zei tegen me: Ik hoop dat ik word geruild. En ik zei: Nee, dat wil je niet. Waarop hij reageerde: Jawel coach. Het is beter voor me, mijn persoonlijkheid kennende. Ik moet ergens naar toe waar ik gedwongen word om te presenteren in plaats van een plek waar ze rustig aan met mij gaan doen.”

Wiggins is pas de tweede nummer 1 draftpick die, zonder één officiële wedstrijd gespeeld te hebben, geruild wordt. De eerste was Chris Webber in 1993. Hij ging van Orlando naar de Warriors voor Penny Hardaway.

Eigen keuze
NBA Commissioner Adam Silver heeft gisteren tijdens een persconferentie nogmaals benadrukt dat spelers zelf moeten beslissen of ze het risico willen lopen om voor hun land te spelen. Silver wordt sinds de verschrikkelijke blessure van Paul George aan de lopende band bestookt met vragen uit de media of de NBA geen actie moet ondernemen en de spelers (en clubs) moet beschermen.

Volgens de grote baas van de NBA is dat dus niet aan de orde. Je loopt volgens Silver immers altijd risico. “Maar,” zo voegde Silver aan zijn antwoord toe, “ik zit hier naast de persoon met de hoogste rang in ons leger. Ik voel me een beetje gegeneerd om over de risico’s te praten die onze spelers lopen, terwijl het niks is in vergelijking met de risico’s waar de mannen en vrouwen van ons leger mee te maken krijgen.”

Eric Bledsoe weg?
Mag Eric Bledsoe vertrekken bij de Phoenix Suns? De 24-jarige spelverdeler verruilde vorige zomer de Clippers voor de Suns, maar de kans is groot dat Bledsoe binnenkort alweer onderweg gaat naar een nieuwe broodheer.

Naar verluidt hebben de Suns hun free agent een aanbieding gedaan voor een contractverlenging, maar Bledsoe is op zoek naar meer geld – hij wil het liefst zo dicht mogelijk bij een maximaal contract zitten. De vraag is echter of hij dat gaat krijgen. Vrijwel geen enkel team in de NBA heeft genoeg salarisruimte over om aan die financiële eisen van Bledsoe te voldoen.

Blatt haalt Drew
De nieuwe coach van de Cavaliers is druk bezig zijn staf bij elkaar te krijgen. Larry Drew zal volgend jaar het team van Blatt versterken als een van zijn assistenten. Larry Drew was vorig jaar nog coach van de Milwaukee Bucks, maar wist niet vaker dan 15 keer te winnen. Meteen na het einde van het seizoen werd Drew vervangen door Jason Kidd.

Op dit moment zullen naast Drew ook Jim Boylan, Bret Brielmaier, James Posey en Tyronn Lue de bank van David Blatt opvullen.

Shaq’s mening
Shaq O’Neal vindt dat Julius Erving de beste speler ooit is, dit liet hij weten tegen Antenna Magazine. De vraag was wie Shaq beter vond, Kobe of LeBron. “Lebron is meer een all-around speler en Kobe is meer een schutter, maar beide zijn het grote spelers. Het is toch kwestie van je eigen mening. Voor mij is Dr. J. de beste speler ooit. Maar vraag andere mensen, de ene zegt Jordon, sommige zeggen Kobe en de ander zegt LeBron. Iedereen heeft zijn eigen mening,” Aldus Shaq.

Toen O’Neal nog een tiener was zag hij in de jaren 80 voor het eerst Julius Erving spelen en was meteen verkocht en is nooit meer veranderd. Daarom kiest Shaq dus niet voor Bird of Magic.

#NBAMovies
De persafdelingen van de NBA-teams vervelen zich wel eens. En als je jezelf verveelt, dan wil je nog wel eens creatief worden. Creatief met Photoshop in dit geval. Veel PR-medewerkers zijn aan het knutselen geslagen en hebben hun sterspelers in fictieve filmposters verwerkt – en daarmee veroverden ze prompt Twitter. Niet vreemd, gezien de mooie vondsten. Hier in ieder geval een aantal leuke:

Tweet van de Dag

Andre Drummond (Detroit Pistons) heeft een opmerkelijke muzieksmaak – een rappende Justin Bieber.

1 Reactie
  1. DTR 7 jaar ago

    Het is overduidelijk dat het vertrek van Kevin Love een fikse aderlating is. Toch ben ik, als T’Wolves fan, zeer benieuwd hoe o.a. Wiggins zich gaat profileren. Eindelijk gebeurt er weer iets bij Minnesota!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen