NBA Update: Kobe mist voorbereiding, Adelman terug bij Wolves

Door

Los Angeles Lakers Practice

Kobe Bryant herstelt snel van zijn blessure die hij vorig jaar vlak voor de play-offs opliep. De verwachting is echter wel dat de vedette van de Los Angeles Lakers alle voorbereidingswedstrijden van zijn team zal moeten missen. John Black, woordvoerder van de Lakers, verklaarde dat maandag tegenover de Los Angeles Times.

The Black Mamba heeft volgens Black alle doelen die hij zichzelf tijdens het herstel voorlegde telkens gehaald. Black wilde niet ingaan op wanneer precies Bryant volledig herstelt zou zijn, maar de dat hij de voorbereiding moet missen staat vast. Het NBA-seizoen begint voor de Lakers op 29 oktober tegen stadsrivaal de Clippers.

Coach Adelman terug in Minnesota

Glen Taylor, eigenaar van de Minnesota Timberwolves, heeft aangegeven dat Rick Adelman dit seizoen terugkeert als coach. Door gezondheidsproblemen van Adelmans vrouw was het tot nu toe de vraag of de oefenmeester terug zou keren dit seizoen.

Tijdens het seizoen vorig jaar verliet Adelman al een keer drie weken zijn team, om zich om zijn vrouw Mary Kay te bekommeren. Daardoor zat hij elf wedstrijden niet op de bank voor The Wolves.

Transfernieuws

Ricky Davis probeert de komende dagen een plaatsje te veroveren in de selectie van de New York Knicks. De voormalig speler van Charlotte, Miami, Boston, Minnesota en Cleveland speelde in 2010 voor het laatst in de NBA (voor de Clippers. De shooting guard speelde veertien seizoenen in de NBA, waarin hij gemiddeld tot ruim dertien punten kwam.)

 

De Lakers hebben zich maandag versterkt met Marcus Landry. De 2.03 grote forward is het broertje van Carl Landry van de Houston Rockets. Hij speelde eerder al een seizoen in de NBA (2009/2010) voor de Celtics en Knicks. Voor hoe lang Landry gecontracteerd is, maakten de Lakers niet bekend.

Italië verslaat Spanje na mooie tweestrijd

Italië heeft door een overwinning op Spanje de derde plek veroverd in Groep F tijdens het EK basketbal. Overtime was nodig om een winnaar aan te wijzen. Italië trok daarin met 86-81 aan het langste eind.

Het feit dat de Azzurri een verlenging wisten af te dwingen was op zichzelf een klein wonder. De wedstrijd leek aan het begin van het vierde kwart beslist, want de Spanjaarden stonden 60-45 voor op dat moment. De Spanjaarden hielpen ook een handje mee, want de slotfase was zeer slordig van de nummer twee van de Olympische Spelen.

Allessandro Gentile was de aanjager van Italië met 25 punten. Marc Gasol scoorde 32 punten voor Spanje en pakte 10 rebounds. Spanje eindigt door het verlies als vierde in Groep F en hen wacht nu Servië in de kwartfinale. Italië treft Litouwen.

De mooiste dunk van de wedstrijd kwam van het Spaanse enfant terrible Rudy Fernandez:

Aan Italiaanse zijde sprong Marco Cusin in het oog met enkele mooie blocks, waarvan onderstaande de fraaiste was:

Overige uitslagen:

Kroatië-Griekenland 92-88

Finland-Slovenië 92-78

1 Reactie
  1. y.kreiken@vpro.nl 8 jaar ago

    Heel duidelijke,toegankelijke en informatieve update met mooie illustratieve filmpje,
    Hartelijke groet en dank hiervoor, Ymke Kreiken

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen