NBA Update: “Knicks halen play-offs”, Harden leider Team USA

Door

Brazil v United States

Sinds het vertrek van Kevin Durant bij Team USA heeft zijn voormalig Thunder-teamgenoot James Harden de rol als leider op zich genomen en volgens coach Mike Krzyzewski doet hij dat naar behoren. “James is minimaal zo’n goede leider als eerdere spelers die deze rol op zich namen. Hij heeft een geweldig karakter. Hij is altijd vrolijk, slim en daarnaast natuurlijk erg getalenteerd. Na het vertrek van Kevin heeft hij zich geprofileerd als een ervaren speler en er bestaat geen twijfel dat hij een sleutelrol speelt in de selectie.”

Verassend genoeg liet Coach K zich positief uit over het leiderschap van Harden na een vraag over dat van Derrick Rose. Volgens de bondscoach heeft de speler van de Chicago Bulls echter andere dingen aan zijn hoofd. “Rose doet het geweldig, maar is niet per se een leider en dat is ook niet nodig. Zijn focus moet op zijn eigen spel en ritme liggen, en hij moet zich niet bezig houden met het leiden van dit team. Curry en Harden nemen die taak goed op zich en dat is prima.”

Zo blijkt maar weer dat mensen met een baard vaker dan eens leidende posities innemen in een groep. Harden voegt zich in een mooi rijtje naast Abraham Lincoln, Perkamentus, Gandalf en Grote Smurf. Het is niet te hopen dat Harden buiten zijn schoenen gaat lopen of… wat zei hij gisteren op de vraag wie de beste speler op aarde was? “Myself.

Rose mist opnieuw training
Voor de tweede dag op een rij liet Rose de training van Team USA aan zich voorbij gaan, zodat zijn knieën kunnen herstellen van het duel tegen Brazilië. Volgens ESPN-journalist Nick Friedell heeft de snelle point guard last van pijntjes en zelf meer tijd gevraagd om te herstellen. De technische staf van Team USA spreekt dit echter tegen en stelt dat de rust vooraf gepland is.

Vanavond speelt Team USA een oefenduel tegen de Dominicaanse Republiek  (zonder Al Horford) in New York en naar eigen verwachting zal D-Rose ‘gewoon’ in de basis beginnen. “Ik hoop te starten. Ik vandaag niks anders gedaan dan een massage en wat rust pakken. Ik ben op het moment erg tevreden over mijn gezondheid. We hebben een zwaar schema voor de boeg en daarom probeer ik zoveel mogelijk rust te pakken als mogelijk.”

Scheidsrechter Dick Bavetta met pensioen
Het hing al een tijdje in de lucht maar sinds gisteren is het officieel: Dick Bavetta heeft voor het laatst op zijn fluitje geblazen in de NBA. De legendarische scheidsrechter begon zijn loopbaan in 1975 (!) en heeft 2635 wedstrijden achter zijn naam staan, waaronder 27 duels in The Finals. Bavetta bedankte de NBA voor de geweldige 39 jaar dat hij actief was en stelde trots te zijn op het feit dat hij nooit een wedstrijd te hebben gemist. Hier spreken de mannen van Inside the NBA over de kus tussen Charles Barkley en de scheidsrechter. Inside the NBA werd overigens opgenomen in het spel NBA 2k15.

Anthony: “Knicks halen de play-offs”
Volgens Carmelo Anthony is het een zekerheidje dat hij volgend seizoen met de New York Knicks de play-offs haalt. De sterspeler van het team, die deze zomer een nieuw vijfjarig contract ondertekende in de Big Apple, stelt dat het team zich zal revancheren voor het beschamende 37-45 record van afgelopen seizoen.

“Ik ben er zeker van dat we de play-offs halen”, vertelde de flink afgevallen Melo aan de New York Post. “Ik kan niet wachten om er weer aan te beginnen. We werken hard om goed voorbereid het seizoen in te gaan. We hebben geen uitgesproken doelen, maar de play-offs halen is een zekerheid.”

In de Eastern Conference lijken de Cleveland Cavaliers en Chicago Bulls de sterkste teams, met daarachter de steeds sterker wordende Toronto Raptors,  Washington Wizards en Charlotte Hornets. Ook de Miami Heat bezitten nog voldoende kwaliteiten om het iedereen lastig te maken. Dan blijven er slechts twee plekken over voor de overige teams in het oosten. Denk jij dat de Knicks de play-offs halen?


surveys & polls

Jennings: “Bryant is GOAT”
Brandon Jennings schreef op zijn Twitterstatus dat hij “in het lab” was, om vervolgens met de ‘wetenschappelijke’ conclusie te komen dat Kobe Bryant de beste speler aller tijden is. Zijn voornaamste argumenten op een rij:

Hij begon met : “Micheal Jordan had more ‘Help’ winning his rings then Kobe. #debate #yallfightingthat”

Vervolgde dat met: “Kobe had Shaquille O’Neal. But Jordan, he had Scottie Pippen, Dennis Rodman, Ron Harper, Horace Grant, Steve Kerr, Toni Kukoc, John Paxson and B.J. Armstrong.”

“Mike got a lot of help!!!! MJ never won without Pippen.” en “Kobe won 2 rings without another great on his team.”

Jennings zelf is in ieder geval nog altijd ringloos en faalde vorig seizoen opzichtelijk door met een getalenteerd Detroit Pistons team de play-offs op gepaste afstand te missen. Terug naar het lab, Brandon!

Curry vult bracket NBA Jam in:

Embiid gaat weer lekker op Twitter:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen