NBA Update: Ellis opt-out, Batum naar Charlotte

Door

Monta-Ellis

Dat het seizoen erop zit en de kampioen gekroond is betekent niet dat de NBA-redactie van SportAmerika niks meer te doen heeft! Er gebeurt nog voldoende tussen de bedrijven door en dus zullen we je ook het gehele off-season via de NBA Update op de hoogte houden van het wel en wee in de NBA. Vandaag onder andere Monta Ellis, die kiest voor een opt-out en Nicolas Batum die moet gaan verhuizen naar Charlotte.

Monta Ellis verbreekt contract
Ook Monta Ellis besluit zijn player option te gebruiken. Ellis speelde de afgelopen twee jaar voor de Dallas Mavericks voor het relatief lage bedrag van om en nabij de acht miljoen dollar per jaar. Zijn prestaties waren echter goud waard voor de ploeg van Rick Carlisle.

Ellis is op dit moment in zijn prime en de clubs zullen in de rij staan om de scorer in te lijven. Naar verluid is er al interesse van de Miami Heat, maar ook de Indiana Pacers zien het volgens de geruchten wel zitten om de 29-jarige guard op de loonlijst te zetten.

Mavs gaan voor Green
Met het vertrek van Monta Ellis hebben de Mavericks een vervanger nodig op de shooting guard positie. De Mavs lijken hun pijlen gericht te hebben op Danny Green van de Spurs, die ook een free agent is.

In principe wil Green het liefst in San Antonio blijven, maar op de transfermarkt is altijd interesse in een three-and-D speler en dus zullen naast de Mavericks waarschijnlijk meer clubs zich gaan melden. En dan is het maar de vraag of hij een bod van naar schatting tien tot twaalf miljoen dollar per jaar kan weerstaan. Niet slecht voor een jongen die pas in de tweede ronde gedraft werd!

Batum naar Charlotte
De Portland Trail Blazers sloten een deal, die Nicolas Batum naar de Charlotte Hornets doet verhuizen. In ruil daarvoor zullen de Blazers naar verluid Noah Vonleh en Gerald Henderson krijgen.

De deal levert de club uit Portland zo’n drie miljoen dollar aan cap space op. Niet verkeerd, aangezien de verwachting is dat LaMarcus Aldridge ook als free agent de markt op zal gaan deze zomer. Op deze manier zijn de Blazers in staat om Aldridge eventueel meer te kunnen bieden, zodat de forward wellicht in Portland zal blijven. Anders vergroot het de mogelijkheden om een geschikte vervanger voor Aldridge aan te trekken. Wordt vervolgd…

J.R. Smith ziet af van laatste jaar
Ook J.R. Smith doet mee aan het grote opt-out-feest. De eigenzinnige guard zou voor het laatste jaar van zijn huidige deal 6,5 miljoen dollar krijgen, maar heeft dus besloten dit laatste jaar niet onder deze voorwaarden af te maken.

Wel is er vanuit zowel de Cavaliers als Smith zelf interesse om tot een nieuwe deal te komen. Smith werd in januari van dit jaar overgenomen van de New York Knicks, waar hij op een dwaalspoor beland was door een gebrek aan discipline. In Cleveland vond hij zijn rust en focus op het basketball terug en bewees hij van grote waarde te zijn. In de play-offs scoorde hij gemiddeld 12,8 punten per wedstrijd.

David West
De muscle van de Indiana Pacers, David West, heeft besloten om (u raadt het al) af te zien van het laatste jaar van zijn contract. Wel opvallend aangezien West in augustus 35 wordt en nog dik twaalf miljoen dollar zou gaan verdienen het komende seizoen.

Waarschijnlijk zag de krachtpatser de bui al hangen en heeft hij de eer aan zichzelf gehouden. Larry Bird heeft al meerdere malen aangegeven dat de Pacers een andere richting in willen slaan. Het spel moet sneller en aanvallend moet de ploeg uit Indiana verbeteren. West zal ingezien hebben dat er voor hem eigenlijk geen plaats is als er drastische veranderingen in speelstijl plaats zullen vinden en dus heeft hij het geld gelaten om ergens te gaan spelen waar zijn manier van spelen beter tot zijn recht komt.

Truth be told
In een eerdere update schreven we over de interesse van de Los Angeles Clippers in veteraan Paul Pierce. Echter blijkt er een nieuwe speler in het spel om The Truth binnen te halen. Voor zover je kan spreken van een nieuwe speler als het de Boston Celtics betreft.

Zoals in bovenstaand bericht te lezen is heeft Pierce de ambitie om ooit front office werk te gaan verrichten. En laten we eerlijk zijn…Het zou toch prachtig zijn als Pierce zijn prachtige carrière afsluit bij de club waar hij begon en het leeuwendeel van zijn loopbaan doorbracht?

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen