NBA Update #28 – Voorspellingen Conference Finals

Door

Nu we bij de conference finals zitten is het tijd om een voorspelling te doen voor de wedstrijden van de Boston Celtics tegen de Cleveland Cavaliers en de wedstrijd van de Houston Rockets tegen de Golden State Warriors. Vier NBA-redacteuren geven hun voorspelling voor deze twee match-ups.


EASTERN CONFERENCE FINALS: BOSTON CELTICS – CLEVELAND CAVALIERS


LeBron James en Jaylen Brown (fadawayworld.com)

Ruben de Regt: Reden nummer 1 is natuurlijk LeBron James, maar Kevin Love is ook nog eens steeds beter gaan spelen in de playoffs dit jaar. De Pacers hebben laten zien dat de Cavs niet helemaal untouchable zijn. Daarom denk ik dat de Celtics wel 1 wedstrijd in Boston zullen winnen.

Voorspelling: Cavaliers 4 – 1 Celtics

Lars Leeftink: Is er iemand die twijfelt aan LeBron James? Het is zo’n beetje net zo kansloos als twijfelen aan Tom Brady. Waarschijnlijk zullen Tatum, Brown en Ojeleye de taak krijgen om The King zo veel mogelijk jumpshots te laten schieten of te laten passen. De kans dat zij hier eventueel zeven wedstrijden lang in zullen slagen is klein. De vraag is of één van deze spelers überhaupt geschikt is om LeBron James te verdedigen. Ook het duel Love/Horford wordt belangrijk tijdens deze serie. Aangezien de Cavaliers small-ball kunnen gaan met James en Love, moeten de Celtics daar wel op reageren. Horford en Baynes op deze twee sterren zetten gaat namelijk niet werken.

Cavaliers hebben sowieso meer opties op de bank om eventueel aanpassingen te doen tijdens de serie. Daar tegenover staat dan weer dat de Celtics met Brad Stevens de beste trainer in de NBA hebben. Als er iemand is die een plan kan bedenken om LeBron James af te stoppen of om zijn impact zo klein mogelijk te laten zijn, is hij het wel.

Voorspelling: Cavaliers 4-2 Celtics.

Niels Godding: Ik verwacht dat Brad Stevens zijn ploeg weet te wapenen tegen het ‘team’ Cleveland waardoor de eerdere issues van Cleveland weer boven water komen.

Voorspelling: Cavaliers 2 – 4 Celtics

Niels van der Veen: Zoals net al is benoemd: Wanneer gok je tegen LeBron James? Ik zie niet gebeuren dat de Celtics dit kunstje kunnen klaren zonder Kyrie Irving en Gordon Hayward. Ik denk dat het belangrijkste word voor de Celtics dat ze Kevin Love en J.R. Smith van het scoren afhouden. Ze winnen een wedstrijd in Boston en tijdens een close game wint Brad Stevens er een voor ze door een goede play op te zetten uit een time-out. Verder denk ik dat we weer kunnen genieten van een play-off serie van LeBron James die meer dan uitstekend zal zijn.

Voorspelling: Cavaliers 4 – 2 Celtics

[poll id=”11″]

Chris Paul tegen Stephen Curry(Kyle Terada-USA TODAY Sports)

WESTERN CONFERENCE FINALS: HOUSTON ROCKETS – GOLDEN STATE WARRIORS


Ruben de RegtChris Paul en James Harden zijn bijzonder indrukwekkend samen. Jammer genoeg voor de Rockets zijn de Warriors gezond op dit moment. Golden State is denk ik met een fit team te dominant voor Houston. Een sweep zie ik net niet gebeuren vanwege de bloedvorm van de Rockets.

Voorspelling: Warriors 4 – 1 Rockets

Lars Leeftink: De Warriors gaan voor mij als favoriet aan deze serie beginnen. Met de terugkeer van Stephen Curry zijn zij er alleen maar op vooruit gegaan. Tevens is er geen enkel team in de NBA die de aanval van de Rockets beter kan uitschakelen dan de Warriors. Curry op Paul, Thompson op Harden en Durant en Green op Capela is de ideale situatie voor de Warriors. Tel daar het snelle en scherpe switchen van matchups bij op en je hebt een manier gevonden om de Rockets uit te schakelen.

Clint Capela is misschien wel de x-factor in deze serie. Als hij niet speelt (blessures, foul trouble etc.), is er weinig lengte meer over bij de Rockets. En we weten allemaal dat daar de zwakke plek ligt bij de Warriors. De verdediging van de Rockets zal normaal gesproken niet goed genoeg zijn om de aanval van de Warriors te stoppen, dus zal de aanval van de Rockets minimaal evengoed moeten zijn. De death-lineup met Curry, Thompson, Iguodala, Durant en Green zou in staat moeten zijn om de Rockets rond de 100-105 punten per wedstrijd te houden. Als ze daar in slagen, gaan de Warriors voor de vierde keer op rij naar de NBA Finals.

Voorspelling: Warriors 4 – 2 Rockets

Niels Godding: Misschien meer hoop dan verwachting deze voorspelling, maar ik verwacht veel van deze serie. Uiteindelijk verwacht ik dat de grote vier van Golden State teveel zullen zijn voor de grote drie van Houston. Hoe dan ook: ik hoop dat we kunnen genieten.

Voorspelling: Warriors 4 – 3 Rockets

Niels van der Veen: Misschien voor velen geef ik niet genoeg credits aan de Rockets na hun uitmuntende seizoen, maar toch denk ik echt dat de Warriors in vijf wedstrijden de Rockets de baas kunnen zijn. Alleen al bij de positie match-ups zie ik al een enorm verschil. Op point guard heeft Curry een kleine voorsprong op Paul. Op shooting guard is het Harden die Thompson verslaat.

Dan de small forward positie: die wordt niet eens spannend. Kevin Durant speelt waarschijnlijk tegen Trevor Ariza of P.J Tucker. Durant wint deze match-up met gemak. Op de power forward speelt Draymond Green tegen P.J Tucker of tegen Luc Mbah a Moute. Ook deze gaat naar de Warriors. De Rockets winnen wel de Center positie. Clint Capela tegenover Javale McGee of  Zaza Pachulia moet hij kunnen hebben. Daarnaast heb je nog de bank van de Warriors die meer uit kan halen met voornamelijk Andre Iguodala. Al met al hebben de Warriors gewoon veel meer kracht op meerdere posities, en als het verdedigend ook een beetje goed staat moet het team de Rockets kunnen tegenhouden.

Voorspelling: Warriors 4 – 1 Rockets

[poll id=”12″]

Cover foto: (Kyle Terada-USA TODAY)

Ook leuk om te lezen