NBA Trade Deadline Special: Chasers

Door

Sacramento Kings v Indiana Pacers

Donderdag 19 februari is een datum die door veel NBA General Managers in hun agenda met een dikke viltstift is omcirkeld. Het betreft namelijk de laatste dag dat de GM’s spelers kunnen ruilen met andere ploegen. Indien clubs hun selectie nog van extra punch willen voorzien richting het laatste deel van het seizoen, zullen de aanwinsten dus voor het verstrijken van de trade deadline moeten worden binnengehaald.

Traditiegetrouw is dit een week waarin volop wordt gespeculeerd, en vele namen de revue passeren. Wij bij SportAmerika willen ook graag een duit in het zakje doen middels deze Trade Deadline Special, waarin we per ploeg een (realistisch en financieel mogelijk) ruilvoorstel doen, dat het team (nog) beter zou moeten maken. Na eerder de contenders en tankers besproken te hebben, is het vandaag tijd voor de zogenaamde chasers.

Chasers

Na twee derde van het seizoen gespeeld te hebben, zijn voor het merendeel van de teams de kaarten geschut. Sommige teams zijn een lock voor de play-offs, terwijl anderen al met zekerheid weten dat ze hun opwachting kunnen maken tijdens de lottery. Voor een aantal andere teams geldt (vooralsnog) geen van beide scenario’s. Ze jagen op de laatste beschikbare plekken in de play-offs, ofwel de chasers.

Een kenmerk van deze chasers is dat hun ploeg op papier goed lijkt. Op het roster staan de namen van enkele supersterren, omringd met nuttige role players. Het betreft franchises die normaliter de play-offs zouden moeten halen, ware het niet dat ze in een ijzersterke Conference zitten, of te kampen hebben met ernstige blessures (of een combinatie van beiden). Aangezien hun nabije lot aan een zijden draadje hangt, is een trade eigenlijk noodzakelijk. Met dat in het achterhoofd kwamen wij tot de volgende ruilsuggesties.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen