NBA Special: SportAmerika All-Star Selecties

Door

draymond

Western Conference All-Stars

Anouar Amrani
Keuzes: Chris Paul, James Harden, Klay Thompson, Anthony Davis, Draymond Green, Dirk Nowitzki en Tim Duncan
Verklaring: Wat betreft het Westen had ik Draymond Green in de Starting Lineup verwacht. Hij is een stats-speler die het heel goed doet dit seizoen. Ook Tim Duncan moet elke All-Star game meedoen. Hij is misschien geen showman, maar wel de beste power forward ooit. Net als Dirk Nowitzki eigenlijk, die samen met Kobe Bryant en Tim Duncan afscheid moet nemen van de All-Star Game.

Johan Brinkel
Keuzes: Damian Lillard, Chris Paul, James Harden, DeMarcus Cousins, Anthony Davis, Draymond Green en Dirk Nowitzki
Verklaring: Doordat ik het maar onzin vind dat goed presterende teams een of meerdere spelers in de All-Star Game zouden ‘verdienen’, heb ik simpelweg gekozen voor de beste spelers. In dat kader lijken me de nominaties voor DeMarcus Cousins, Anthony Davis, Draymond Green en James Harden (behorend tot de beste vijftien spelers van de league) mij logisch. Chris Paul is weliswaar een dagje ouder maar laat de laatste weken weer zien dat hij ook nog steeds een van de betere guards in de league is. Damian Lillard is dat nog niet vanwege gebrek aan verdediging, maar zorgt er wel eigenhandig voor dat Portland nog altijd in de running is voor een play-off plaats. Dat geldt ook voor mijn laatste gekozen speler, te danken aan de blessure van Blake Griffin overigens, Dirk Nowitzki, die op zijn oude dag nog altijd niet te stoppen is.

Roy Foekens
Keuzes: Chris Paul, James Harden, Klay Thompson, LaMacus Aldridge, DeMarcus Cousins, Draymond Green en Dirk Nowitzki
Verklaring: Golden State, San Antonio en Oklahoma City verdienen meerdere All-Stars wat mij betreft. James Harden, Chris Paul en Dirk Nowitzki beloon ik omdat ze de beste spelers zijn van teams op een playoff-positie op dit moment. Mijn laatste keuze ging nog tussen Tim Duncan, Marc Gasol en DeMarcus Cousins, waarbij ik TD rust gun tijdens het All-Star weekend en ik de stats van Boogie simpelweg niet kon negeren ten opzichte van de jongste Gasol.

Pieter Horstman
Keuzes: Chris Paul, James Harden, Klay Thompson, LaMarcus Aldridge, DeMarcus Cousins, Anthony Davis en Draymond Green
Verklaring: Ik herhaal wat ik net al opmaakte: een All-Star team stel je samen zoals je het leven samenstelt: een beetje op gevoel en een beetje berekenend. Je wilt goed teamgedrag waarderen, maar wil ook individueel wat vuur zien. Natuurlijk kan je Isaiah Thomas selecteren over DeMar DeRozan of Kevin Love en Al Horford in plaats van Kemba Walker. Maar dan raakt die balans zoek. Snap je het nu eindelijk?

Michiel Jonkman
Keuzes: Chris Paul, C.J. McCollum, James Harden, DeMarcus Cousins, Anthony Davis, Draymond Green en Dirk Nowitzki
Verklaring: Chris Paul is na Stephen Curry in mijn ogen de beste point guard in de NBA, die een turbulent team probeert op de schouders te torsen. C.J. McCollum geeft Portland extra ‘oomph’ sinds het afzwaaien van LaMarcus. James Harden verdedigt nog steeds als een draak, maar schiet nog steeds bijzonder veel raak en de Rockets zijn bezig met een opmars. Ik kan het als erkend Cousins-criticus nauwelijks over m’n tong krijgen, maar de center van de Kings speelt dit seizoen buitengewoon goed. Anthony Davis is dit jaar absoluut minder (vloeken in de kerk, ik weet het), maar op basis van de cijfers kan je nauwelijks om AD heen. Draymond Green is dé facilitator van de Golden State Warriors. Zijn selectie behoeft eigenlijk uitleg, buiten het feit dat hij op spelgebied op de plek van Kobe Bryant had moeten spelen (al begrijp ik diens selectie ook wel). En Dirk? Omdat hij Dirk is!

Daan van Kooten
Keuzes: Damian Lillard, Chris Paul, James Harden, DeMarcus Cousins, Anthony Davis, Draymond Green en Dirk Nowitzki
Verklaring: Damian Lillard draagt de Portland Trail Blazers elk duel weer en die doen het lang niet zo slecht als velen vooraf hadden voorspeld. Chris Paul blijft een van de beste point guards in de league. Ziet alles en laat (bijna) iedereen om zich heen beter spelen. James Harden wordt vaak bekritiseerd, maar scoort 27,7 punten met zeven assists en bijna even zoveel rebounds – statistieken waar je niet omheen kan. DeMarcus Cousins is op dit moment de beste center in de league en dankzij Rajon Rondo hoeft hij niet langer de leider te zijn bij de Kings. Anthony Davis heeft niet het MVP-jaar dat velen voorspelden, maar blijft een uitstekende speler. Voor Draymond Green is eigenlijk geen uitleg nodig. Green doet alles voor de Warriors. Verdedigend een monster, lekker bijdehand en verassend goed als spelverdeler. What’s not to like? Dirk Nowitzki is oud. En Duits. Maar vooral geweldig. Mag ik die gif van Dirk met een glimlach? Dank.  http://i.imgur.com/YSeh2xR.gif

Sam Planting
Keuzes: James Harden, J.J. Redick, Klay Thompson, Gordon Hayward, LaMarcus Aldridge, DeMarcus Cousins en Draymond Green
Verklaring: Dat Draymond Green geen starter is, is een regelrechte schande. Klay Thompson en LaMarcus Aldridge verdienen hun benoemingen omdat zij respectievelijk de derde en tweede sterspeler zijn bij de (verreweg) twee beste teams in de NBA. Hate ‘m or love ‘m, James Harden levert avond na avond All-Star-waardig werk af voor Houston. Boogie is een beest – en ondanks het feit dat Cousins nóóit je eerste NBA-keuze kan zijn bij een evenement waar gezelligheid en lol vooropstaan, verdient hij het om een All-Star te zijn. Evenals Redick, de beste schutter in het huidige seizoen. Gordon Hayward is tamelijk anoniempjes uitgegroeid tot een speler die men haast móet uitnodigen bij welk basketbalgala dan ook.

Sasha Sadri
Keuzes: Damian Lillard, Chris Paul, James Harden, Klay Thompson, Anthony Davis, DeMarcus Cousins en Draymond Green
Verklaring: DeMarcus Cousins speelt al heel het seizoen ‘out of his mind’ en dropte deze week daar nog eens twee opeenvolgende wedstrijden met vijftig plus punten: absurd! Als het van mij afhing dan had Draymond Green als starter mogen beginnen aan de All-Star Game, want als absolute leider van de Golden State Warriors heeft hij gewoon een belachelijk grote impact op de succesformule van de Dubs. Op basis van wat hij bijdraagt op zowel verdedigend als aanvallend vlak geef ik Klay Thompson zijn tweede opeenvolgende All-Star selectie, ook al duurde het dit seizoen iets langer (mede door blessures) voor Splash Brother #2 om op dreef te komen. De spierblessure van Blake Griffin ruimt de baan voor de selectie van Anthony Davis, die ondanks de tegenvallende Pelicans toch weer naar behoren staat te spelen. Chris Paul en James Harden zijn, in het Westen, dan weer de makkelijkste keuzes voor mij persoonlijk en dan selecteer ik nog Damian Lillard: als een van de drie spelers in de NBA die in de top tien staat voor zowel punten als assists.

Ook leuk om te lezen