Thunder

NBA Recap: Triple-double Durant is Hawks te machtig

Door

Oklahoma City Thunder v Golden State Warriors

Eigenlijk is iedereen er op aan het wachten: het moment dat Oklahoma City Thunder de machine goed en wel aangezwengeld heeft en ze de duimschroeven aandraaien in het westen. Vooralsnog is de ploeg van coach Billy Donovan wisselvallig, al werd er vannacht wel overtuigend gewonnen van de Atlanta Hawks. In eigen huis werd het 94-107.

Belangrijkste speler op het veld namens de Thunder was zonder twijfel Kevin Durant. KD, die ook dit seizoen al een paar wedstrijden heeft moeten missen met een blessure, maakte vannacht zijn eerste triple-double van het seizoen. Met 25 punten, 12 rebounds en 10 assists liet Durant zien dat hij nog altijd een speler van uitzonderlijke klasse is.

Naast de triple-double was de wedstrijd tegen de Hawks ook om andere redenen een mijlpaal. Durant schoot namelijk halverwege het tweede kwart voor de duizendste keer in zijn carrière een driepunter raak. Hij staat met duizend stuks nog altijd ver verwijderd van het record van Ray Allen (2.973 keer raak van afstand), maar toch: hij klimt gestaag op de lijst.

Durants maatje Russell Westbrook was overigens ook dicht bij een triple-double, mede dankzij de dunk hierboven. Met 23 punten, 10 assists en 6 rebounds had Westbrook maar een handvol balletjes meer moeten vangen of hij had zich naast KD geschaard. In plaats daarvan deed hij na bovenstaande dunk zijn beste Goku-imitatie en vroeg hij de OKC-fans om meer energie naar hem uit te stralen.

Ondanks de sterke optredens Durant, Westbrook en ook Ibaka (23 punten) klampten de Hawks de hele wedstrijd aan. Veel meer dan tien punten verschil was het nooit in de wedstrijd, en mede dankzij Kent Bazemore, wiens vizier op scherp stond, leek het er in het derde kwart even op alsof de Hawks aan een comeback bezig waren. Zelfs cheat codes konden de Hawks evenwel niet helpen.

Bulls winnen, Griffin ejected
In de topper tussen de Los Angeles Clippers en de Chicago Bulls heeft de ploeg uit Californië het onderspit moeten delven. De Bulls waren met 80-83 te sterk voor de Clippers, nadat ze een voorsprong van liefst 16 punten hadden weggegeven in het laatste kwart én Blake Griffin naar de kleedkamer was gestuurd na een overtreding op Taj Gibson in het derde kwart.

Over het terechte aspect van de ejection kan gedebatteerd worden gezien de reactie van zowel Griffin als Gibson, maar ook zonder hun sterspeler wisten de mannen van coach Doc Rivers de Bulls het vuur aan de schenen te leggen. Een briljant afstandsschot van Chris Paul verkleinde de achterstand van de Clippers tot drie punten, en dankzij een misser van Derrick Rose had Los Angeles zelfs de kans om overtime af te dwingen.

CP3 miste de kans echter, waardoor niet hij, maar Pau Gasol de held van de avond bleef. Met 24 punten was hij de enige speler op het veld met meer dan 20 punten — 24 in totaal — en dat was gezien de lage scoringspercentages van beide teams (34,1 procent voor de Clippers, 35,6 % voor de Bulls) al een klein wonder op zich.

Dankzij de overwinning blijven de Bulls meedraaien in de hogere regionen van het oosten meedraaien. Chicago staat op het moment vijfde, precies gelijk met Miami en Indiana en vlak achter Toronto en Charlotte. Ook de Cavaliers, de nummer één, zijn niet ver weg. De Clippers hebben zich ondanks het verlies stevig genesteld in de middenmoot van het westen: zij staan nog altijd vierde.

Score Sheet
Philadelphia 76ers @ Brooklyn Nets: 91-100
Los Angeles Clippers @ Chicago Bulls: 80-83
Atlanta Hawks @ Oklahoma City Thunder: 94-107
New York Knicks @ Sacramento Kings: 97-99

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen