Cardinals op weg naar play-offs na zevende zege op rij

Door

Seattle Seahawks v Arizona Cardinals

De Arizona Cardinals kunnen zich gaan opmaken voor de play-offs na een 23-20 zege op de Minnesota Vikings. In Phoenix boekte het team van Bruce Arians de zevende zege op rij, waardoor de NFC West-titel ze eigenlijk niet meer kan ontgaan. Op een avond waarop Carson Palmer het franchise record van Kurt Warner verbrak en Adrian Peterson zijn honderdste touchdown van zijn carrière scoorde, bleef het tot op de laatste seconden van de wedstrijd spannend.

Freeney breekt verzet Vikings met third down strip-sack

Het begint op een traditie te lijken dat Thursday Night Football tot op de laatste minuut spannend blijft. Na de hail mary van Aron Rodgers en de Packers vorige week, besliste dit maal Dwight Freeney de wedstrijd in de laatste minuut met een strip-sack op Teddy Bridgewater. Met 23 seconden op de klok beroofde de 35-jarige linebacker de Vikings van een kans op de winnende touchdown of het afdwingen van overtime door een field goal. De driepunter van kicker Chandler Catanzaro met anderhalve minuut op de klok bleek daardoor de beslissende score te zijn.

Cardinals hebben verrassend veel moeite met gehavende Vikings
Dat het zo lang spannend bleef in het University of Phoenix Stadium was vooraf door weinig kenners voorspeld. De offense van het team van Bruce Arians draait al weken op volle toeren en Minnesota ging de wedstrijd in met een zwaar gehavende defense. Het gemis van linebacker Anthony Barr, defensive tackle Linval Joseph en safeties Harrison Smith en Andrew Sendejo werd echter goed opgevangen door de ploeg van Mike Zimmer. Het team toonde veel veerkracht na de 38-7 afstraffing tegen de Seattle Seahawks van vorige week. Het best scorende team van de NFL in eigen huis op 23 punten houden kan worden gezien als een grote prestatie.

Palmer breekt record van Warner, Bridgewater op dreef
Quarterback Palmer bekroonde zijn sterke seizoen door Arizona’s record van meeste touchdown passes in één seizoen te breken, het oude franchise record stond op naam van Kurt Warner. Warner voelde al aan dat zijn record wel eens kon sneuvelen:

De beste receivers tegen de Vikings, John Brown (78 yards) en Michael Floyd (102 yards) waren de ontvangers van de 30ste en 31ste touchdown-pass dit seizoen van de ervaren quarterback. In totaal kwam Palmer tot 25 completions en 310 yards. Zijn jongere collega van de Vikings, Teddy Bridgewater deed het zelfs nog beter met 335 yards.

Honderste touchdown voor Peterson, Johnson opnieuw sterk voor Arizona
Adrian Peterson revancheerde zich in Phoenix voor zijn prestatie tegen de Seahawks. Al in het eerste kwart had hij zijn honderdste touchdown in zijn carrière op het scorebord staan, in totaal kwam hij tot 86 yards. Rookie David Johnson kende opnieuw een sterk optreden voor Arizona met 123 yards.

Cardinals zeker van play-offs, Minnesota voorlopig op wild-card koers
In Phoenix kunnen ze met een 11-2 record vol vertrouwen toewerken naar de play-offs. Minnesota (8-5) lag even op koers voor divisiewinst, maar lijkt het nu te moeten afleggen tegen Green Bay (8-4). De prestatie in Phoenix zal het team wel weer wat vertrouwen geven. De volgende wedstrijd tegen de Chicago Bears is cruciaal om in de race te blijven voor de titel in de NFC North.

Foto: Getty Images

3 Reacties
  1. Daan Christenhusz 6 jaar ago

    Go Cards!!!

  2. Sander 6 jaar ago

    Hier nog een lid van de Bird Gang. Een van de stroefste potten dit seizoen en was blij dat ik naar bed kon om 5.30 uur. Gelukkig had ik mijn lucky Cards sweater aan en kwam het toch nog goed.

  3. Daan Christenhusz 6 jaar ago

    Haha goed bezig Sander, was inderdaad niet een van de soepelste wins dit seizoen. Maargoed die horen er ook bij. Die mid weekse potten zijn wel killing moet ik zeggen, gelukkig kon ik uitslapen vandaag.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen