Kevin Love’s 45 punten niet genoeg tegen de Clippers

Door

Minnesota Timberwolves v Los Angeles ClippersDe Minnesota Timberwolves gaven tegen de Los Angeles Clippers een voorsprong van vier punten met nog achttien seconden te gaan in de reguliere speeltijd uit handen. Jamal Crawford forceerde een verlenging na een belangrijke steal van Chris Paul. En het was CP3 die in overtime ijskoud was vanaf de vrije worplijn voor de 120-116 overwinning. Een domper voor Kevin Love die goed was voor 45 punten, negentien rebounds en zes assists.

Crawford forceert overtime:

Tip-Off
Het moest er een keer van komen. De eerste thuisnederlaag van het seizoen voor de Oklahoma City Thunder. Al had niemand verwacht dat het tegen de Toronto Raptors zou gebeuren. Kyle Lowry was goed voor 22 punten, zeven rebounds en negen assists en de ploeg uit Canada scoorde 29 punten in het vierde kwart tegenover veertien voor de Thunder. Kevin Durant noteerde 24 punten, maar miste zijn laatste vier schoten van de wedstrijd.

Een overwinning van de Raptors is overigens slechts nieuwe voor de tanking ambities. Zach Lowe heeft de oplossing voor de komende wedstrijden:

Three Point Play

  • Lance Stephenson mag zich de eerste speler in de NBA noemen met drie triple-doubles achter zijn naam. De explosieve speler van de Indiana Pacers was in de ruime overwinning op de Boston Celtics goed voor twaalf punten, tien rebounds en tien assists. Stephenson’s teamgenoten bedankten hem met een wave.

  • Het was voor Celtics-coach Brad Stevens een terugkeer in zijn geliefde Indiana. Stevens groeide op in het dorpje Zionsville (waar Nederlander Rik Smits woont) en leidde de universiteit van Butler twee keer naar de finale van het college basketball. Stevens ontving voor de wedstrijd dan ook een warm welkom van de Pacer-fans.
  • De Pacers kwamen afgelopen seizoen in de play-offs net te kort tegen de Miami Heat. Eén van de redenen was het ontbreken van een degelijke bank. Met de terugkeer van Danny Granger ziet de bank er dit seizoen een stuk sterker uit. Granger was goed voor twaalf punten (4-uit-5 driepunters), gevolgd door Luis Scole en C.J, Watson met beide negen punten.

Stat of the Night
Kevin Love: 43 MIN, 45 PT, 19 REB, 6 ASS, 1 STL, 15-23 FG, 2-6 3 3PT, 13-15 FT

The Paint
Lance Stephenson breekt de enkels van Courtney Lee en viert dat met een dansje.

Blake Griffin stuurt Ricky Rubio het bos in en volgt met een dunk:

Matt Barnes wordt het veld uit gestuurd na een harde fout op Love

Boxscore
Boston Celtics (12-17) @ Indiana Pacers (22-5) 79-106
Toronto Raptors (11-14) @ Oklahoma City Thunder (22-5) 104-96
Minnesota Timberwolves (13-15) @ Los Angeles Clippers (20-9) 116-120 / OT

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen