NBA Recap: Durant deelt tik uit aan Westbrook en de Thunder

GOLEN STATE WARRIORS VS SAN ANTONIO SPURS

Afgelopen nacht was het smullen voor de NBA-liefhebbers. Na een helse off-season voor de fans van Oklahoma City Thunder, toen voormalig MVP Kevin Durant Oakland verkoos boven een langer verblijf in Oklahoma, was het uitkijken naar de eerste match-up tussen KD en de Thunder. Voor de Warriors tegen de Thunder werden er nog vier andere wedstrijden gespeeld, waaronder de Boston Celtics tegen de Cleveland Cavaliers.

OKC komt te kort in Oakland
Voor de wedstrijd werd er door velen vooruit gekeken naar deze wedstrijd. De heren van Buckets waren het er mee eens dat het een zware wedstrijd werd voor OKC, maar dat er zeker kansen lagen voor de Thunder als Steve Adams goed gebruikt zou worden. In het eerste kwart was dat ook zeker het geval. In aanvallend opzicht scoorde Adams negen punten, van zijn totale elf punten, in het eerste kwart en daarnaast hadden de Golden State Warriors moeite om de basket te vinden door het energieke spel van de Thunder. In de laatste twee minuten, toen Westbrook en Adams het veld inruilden voor de bank, kwamen de Warriors terug van een tien punten achterstand en had OKC nog maar een voordeel van één punt.

Met de ‘second unit’ van OKC op het veld aan het begin van het tweede kwart kregen de Warriors meer ruimte om het vertrouwde snelle aanvallende spel te spelen. Net voor halftime kwamen ze daardoor op een drieëntwintig punten voorsprong en die voorsprong gaven ze ook niet meer uit handen in de gehele wedstrijd. De wedstrijd eindigde in 96-122 in het voordeel van Golden State. Kevin Durant was de gevierde man bij het team uit Oakland. Tegen zijn oude team scoorde hij 39 punten en pakte zeven rebounds. Van de 39 punten scoorde hij er 29 in de eerste helft van de wedstrijd.

Hoewel zijn scoreformulier goed kijkt was het verder vooral uitdelen en incasseren in de wedstrijd voor KD. Tijdens de wedstrijd zag je echter hem wel duidelijk genieten na elk punt, rebound en block waar hij verantwoordelijk voor was en toen hij werd geblockt door Westbrook kon er zelfs nog een glimlach vanaf.

Het gemene vuur tussen Russell en Kevin waar iedereen op hoopte was er niet echt. Enes Kanter was in dat geval een goede vervanger om tegen het zere been van Durant aan te schoppen. Na een dramatisch slechte tweede kwart van OKC zoekt Kanter van de bank contact met Durant, maar na de wedstrijd is het een dubbele overwinning voor KD op Kanter.

Op de sociale media bleef het stil aan de zijde van de Turkse center, maar menig die hard fan van de Thunder kon de trash talk van Kanter aan het adres van de forward wel waarderen.

Cavs borduurt verder op ongeslagen reeks
Voor de clash in het Westen was er nog een clash in het Oosten. De Boston Celtics namen het op tegen huidig kampioen Cleveland Cavaliers. Hoewel de eindstand wellicht anders doet vermoeden, 122-126, waren de Cavaliers voor het grote gedeelte van de wedstrijd heer en meester in de Quicken Loans Arena. Door de overwinning op de Celtics zijn de Cavaliers als enige team in de NBA nog ongeslagen. Met 30 punten, twaalf assist en zeven rebounds stak LeBron James met kop en schouders boven de rest uit. In aanvallend opzicht bleven Kyrie Irving en Kevin Love niet ver achter King James. Irving, die de laatste weken met beduidend meer zelfvertrouwen speelt, maakte er in het derde kwart een show van met een geweldige assist op de vliegende LeBron.

Aan de kant van de Boston Celtics werd er uitgekeken naar het basisdebuut van Jaylen Brown. De derde pick van afgelopen draft stond vijfendertig minuten op de vloer en tekende voor negentien punten, vijf rebounds, twee assists en drie steals. Zeer goede stats voor een rookie tegen het sterrenteam uit Cleveland. De small-forward speelde onbevangen tegen LeBron James en wist hem een aantal keren te slim af te zijn.

Griekse avond in Milwaukee
Aan het begin van het seizoen werden de Indiana Pacers geloofd om het snelle aanvallende spel wat ze op de vloer leggen. In de nog vroege start van het seizoen is de ploeg onder leiding van Nate McMillan wel al drie keer onderuit gegaan. In eigen stadion hebben ze geen moeite om de overwinning binnen te slepen, maar on the road lijkt het te lastig voor de Pacers. Tegen de Milwaukee Bucks waren ze niet opgewassen tegen de twee startende forwards. Zowel Giannis Antetokounmpo en Jabari Parker zorgde voor 27 punten. De eerstgenoemde plakte daar ook nog negen assists en zeven rebounds aan vast. Met een 107-125 overwinning nestelen de Bucks zich op de zesde plaats in de Easten Conference.