Clippers boeken achtste zege op rij ten koste van Suns

Phoenix Suns v Los Angeles Clippers

Blake Griffin scoorde 29 van zijn 37 punten in de eerste helft en leidde de Los Angeles Clippers naar een 112-105 overwinning op de Phoenix Suns. De achtste overwinning op rij voor de ploeg van coach Doc Rivers. De Suns hadden letterlijk hun handen vol aan de atletische power forward van de Clippers, zo kon P.J. Tucker van de Suns douchen na een potje worstelen voor gevorderden met Griffin.

Tucker zal waarschijnlijk een schorsing krijgen voor het uitdelen van een klap. Griffin bleef na het gevecht overigens in de wedstrijd, maar pakte een paar minuten later zijn zesde fout op. Op dat moment had hij al lang zijn stempel op het duel gedrukt. Hij raakte veertien van zijn zestien schoten, waaronder 8-uit-8 van mid range.

Tip-Off
De Miami Heat verzekerden zich met een 99-90 zege op de Washington Wizards voor een plek in de play-offs. Natuurlijk, dat is niet zo moeilijk in het oosten. De spelers van de Heat zullen vooral blij zijn met het doorbreken van een 3-game losing streak. De titelverdediger had wel een vintage Dwyane Wade nodig om de overwinning over de streep te trekken. Wade scoorde dertien van zijn 22 punten in het vierde kwart en was de aanjager van een belangrijke 12-0 run die de Wizards op de knieën kreeg.

Three Point Play

* Die gekke Paul Pierce toch. In het vierde kwart stond hij er gewoon tegen de Toronto Raptors, nadat hij in de eerste drie kwarten in foul trouble zat. De 35-jarige Pierce scoorde tien van zijn vijftien punten in het vierde kwart en raakte een belangrijke driepunter in de slotfase voor de 101-97 overwinning op de Toronto Raptors. En dat terwijl Tyler Hansbrough los ging voor zestien punten en vier rebounds? Hoe is het mogelijk! Just kiddin.

Een Ball Boy moest wel even duiken toen hij Psycho T op zich af zag komen.

* De New York Knicks zijn in een winning mood en dan komt het goed uit wanneer de Philadelphia 76ers op bezoek komen in de Madison Square Garden. Tim Hardaway Jr. scoorde 28 punten vanaf de bank en Amar’e Stoudemire noteerde 23 punten op 9-uit-10 van het veld in de 123-110 overwinning. “Vier spelers die 20 punten of meer scoren, de bal met elkaar delen, plezier hebben op het veld. Ik hou van deze wedstrijden”, aldus Carmelo Anthony. Ik bedoel, kijk eens hoe leuk basketball is.

giphy (1)

De Sixers verloren overigens voor de zeventiende keer op rij een wedstrijd. Ze gaan voor het record van de Cleveland Cavaliers die tussen 20 december 2010 en 9 februari 2011 26 wedstrijden op rij verloren.

* Kyle Korver en Paul Millsap voelen zich thuis in Utah. De oud-spelers van de Jazz scoorden respectievelijk 26 en 23 punten en leidde de Atlanta Hawks naar een 112-110 overwinning. Millsap, die de eerste zeven seizoenen van zijn loopbaan voor de Jazz speelde, pakte ook nog acht rebounds en deelde drie assists uit.

Stat of the Night
Michael Carter-Williams: 37 MIN, 23 PT, 13 REB, 10 ASS, 2 STL, 8/12 FG, 1/2 3PT, 6-9 FT