James in beast mode tegen Warriors

Door

Cleveland Cavaliers v Los Angeles Clippers

Slechts twee duels stonden donderdag op het NBA programma, maar zeker niet de minste. Allereerst was er een voorproefje van een mogelijke NBA Finals en een duel tussen twee MVP-kandidaten in Stephen Curry en LeBron James. Daarop volgde een wedstrijd tussen twee ploegen die vechten voor plekje in de play-offs in de Western Conference en had Russell Westbrook een kans op nationale televisie om te laten zien dat ook hij tot het lijstje MVP-kandidaten behoord op bezoek bij de Phoenix Suns.

Tip-off
In Cleveland is wat moois aan het gebeuren. Na een stroeve start van het seizoen zijn de Cavaliers inmiddels uitgegroeid tot de titelkandidaat die het in potentie altijd was. Grote man achter de huidige vorm in LeBron James. De viervoudig MVP leek een paar maanden geleden soms zoekende op het veld en kwam soms zelfs ongemotiveerd over, maar inmiddels heeft ‘Bron zijn vizier weer scherpgesteld op het winnen van een derde kampioensring en doet hij zijn bijnaam eer aan met indrukwekkend spel. The King leek tegen de Warriors te willen bewijzen dat hij de beste speler op het veld is en niet Curry, favoriet voor de MVP van dit seizoen.

En dat lukte. Met 42 punten, elf rebounds en vijf assists was James niet te stoppen. Nummer 23 deed waar hij zin in had en de verdedigers van Golden State konden alleen maar met open mond toekijken. James trakteerde het thuispubliek op dunks, lay-ups en vier driepunters. Maar niet alleen op aanvallend gebied liet hij van zich horen. Met drie steals en een block stond LeBron ook verdedigend zijn mannetje. Zijn goede spel leverde een knappe en overtuigende overwinning op: 110-99.

Jammer genoeg was het vooral Curry die teleurstelde voor de bezoekende ploeg. De point guard raakte slechts vijf van zijn zeventien schoten. Daar leek het aanvankelijk niet op, want in het eerste kwart begon Curry fantastisch met drie rake driepunters. Vervolgens kon hij echter weinig goed doen met slechts zes punten in de overige drie kwarten. Na afloop zei de sterspeler over de MVP-race: “I hope it’s not handed out on this one game. I hope it’s about the body of work. Tonight just wasn’t my best game. Shots that I normally make didn’t fall tonight.”

Ook James had zijn antwoord klaar op de vraag of hij kans maakt op de prestigeuze persoonlijke titel die hij al vier keer won. “”That’s not why I’m here. I’ve got to be the MVP for these guys, the 14 guys in the locker room. When I’m on the floor I’ll try to do everything I can to help this team win.”
http://youtu.be/x_yv-f_hzYY

Three Point Play: Thunder @ Suns

* Er moest overtime aan te pas komen in een heerlijk duel tussen Westbrook en Eric Bledsoe. Hoewel eerstgenoemde wederom tot een spectaculaire triple-double kwam met 39 punten (12-38), veertien rebounds en elf assists kon Bledsoe een feestje vieren met het thuispubliek na een indrukwekkende persoonlijke prestatie: 28 punten (11-16 FG), dertien rebounds, negen assists en vier blocks.

http://youtu.be/sjCdOtFzezY

* Westbrook deed er alles aan om zijn team naar een zege te leiden en met 109-106 achterstand en slechts tien seconden op klok in reguliere speeltijd zorgde hij met een atletische lay-up en een and-one voor een gelijke stand. In overtime had hij het vizier echter niet op scherp staan met vier turnovers, wat de 117-113 overwinning van de Suns inleidde. De Thunder scoorde maar vier punten in de extra tijd.

* De Thunder behouden de achtste plaats in de Western Conference, maar de Suns zijn door de overwinning in het directe duel met hun concurrent wel ingelopen en staan nu nog anderhalf duel achter. Vanavond bleek dat de Thunder Kevin Durant wel degelijk missen en de race om het plekje in de play-offs is nog niet gelopen.
http://youtu.be/eCNpQCPLBAw

Statline of the Night
Westbrook zijn statline was fantastisch met 39-14-11, maar James versloeg de koploper van de NBA met de volgende indrukwekkende statline:

JAMES: 42 PNT (15-25 FG, 8-11 FT, 4-9 3PM), 11 REB, 5 AST, 3 STL

The Paint
Heerlijke assist van Andre Iguodala

Beasley is terug bij de Miami Heat na een spannend Chinees avontuur

Earl Lloyd, de eerste donkere speler in de geschiedenis, kwam gisteren op 86-jarige leeftijd te overlijden.
http://youtu.be/dAlo_RxA6nA

Boxscore
Golden State Warriors @ Cleveland Cavaliers 99-110
OKC Thunder @ Phoenix Suns 113-117 OT

Ook leuk om te lezen