NBA Recap (113): Thunder opnieuw thuis onderuit

NBA Recap, een rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 113.

San Antonio Spurs at Oklahoma City Thunder 114-105

Tony Parker scoorde 25 punten en Tim Duncan noteerde 16 punten en 19 rebounds en de San Antonio Spurs versloegen in eigen huis dé te kloppen ploeg in de Western Conference: de Oklahoma City Thunder. De derde thuisnederlaag in vier wedstrijden voor de ploeg van coach Scott Brooks. De Spurs domineerden de wedstrijd, keken bij rust aan tegen een voorsprong van 27 punten en 20 in het derde kwart.

Detroit Pistons at Phoenix Suns 101-109

De Phoenix Suns versloegen met 109-101 de Detroit Pistons en hebben nu een 22-22 record. Jared Dudley scoorde 23 punten en Steve Nash deelde 17 assists uit voor de Suns die slechts op twee wedstrijden achterstand staan op Denver en Houston voor de achtste plaats in de Western Conference. De Suns in de playoffs, dat zou wat zijn! Rodney Stuckey scoorde 23 punten voor de Pistons.

Klik hier voor de samenvatting

Boston Celtics at Sacramento Kings 95-120

De Celtics zitten midden in een 8-game road trip, en dat is te merken. De ploeg van coach Doc Rivers had in de tweede helft geen antwoord op de Sacramento Kings die eenvoudig naar een 120-95 zege uitliepen. Marcus Thornton scoorde 36 punten voor de Kings, waaronder vijf rake driepunters. Ray Allen noteerde 26 punten voor de Celtics die nu een 2-2 record hebben in de huidige road trip.

Milwaukee Bucks at Golden State Warriors 120-98

Come on? De Milwaukee Bucks en de Golden State Warriors ontmoeten elkaar nadat beide ploegen in een trade waren betrokken. Dat kan geen toeval meer zijn! Monta Ellis keerde terug in Golden State, alleen nu als een speler van de Bucks. Ellis scoorde 18 punten en Milwaukee boekten een eenvoudige 120-98 overwinning.  Ellis kreeg overigens een staande ovatie van de Warriors’ supporters.

Minnesota Timberwolves at LA Lakers 92-97

Kobe Bryant scoorde 28 punten en de Los Angeles Lakers wisten voor de 19e keer op rij de Minnesota Timberwolves te verslaan. Nieuw op de point guard positie was Ramon Sessions, overgekomen van de Cleveland Cavaliers. Sessions scoorde 7 punten en deelde 5 assists uit. De komst van Sessions betekend het vertrek van good old Derek Fisher. Bryant gaf na afloop dat hij het er moeilijk mee had. “I’ve been with him pretty much my entire career.”