NBA Playoffs Update #35: Cavaliers trekken stand gelijk

De laatste stap voor de NBA Finals is dan daar. We zetten dagelijks de hoogtepunten van de NBA Playoffs even voor je op een rijtje, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

CAVALIERS KOMEN TERUG NAAR 2-2

DE HEADLINES

De Cleveland Cavaliers hebben de stand in de finale van de Eastern Conference weer gelijkgetrokken. Daarmee komen de Cavs terug van een 2-0 achterstand. In de eigen Quicken Loans Arena werden de Celtics met 111-102 verslagen. Na twee wedstrijden op rij een enorm scoreverschil te hebben gezien, was deze wedstrijd spannender. Toch kwam de Celtics nooit meer terug van de voorsprong van 16 punten die het team uit Cleveland al in het eerste kwart pakte.

De Celtics wisten alleen in het eerste kwart nog een voorsprong te pakken, die slechts twee punten werd. Mede door sterk verdedigen van de Cavaliers en een paar gemiste open schoten, was fieldgoal percentage van de Celtics slechts 27% in het eerste kwart. Daarnaast maakte Marcus Morris, de man verantwoordelijk voor het verdedigen van  LeBron James, al vroeg drie persoonlijke fouten.

De Celtics wisten de achterstand de hele wedstrijd telkens terug te brengen naar ongeveer 10 punten, maar echt dichtbij kwamen ze nooit. Boston heeft dit jaar in de play-offs moeite om te winnen als het niet in het eigen TD Garden speelt. Alle negen thuiswedstrijden werden gewonnen terwijl het record in uitwedstrijden 1-6 is.

KORVER BELANGRIJK

LeBron James scoorde 44 punten voor de Cavs. Een andere speler die opviel bij de Cavaliers was Kyle Korver. De 37-jarige driepuntspecialist maakte het Jaylon Brown verdedigend erg moeilijk, daarbij noteerde hij drie blocks. Met een field goal percentage van 57% had Korver scorend ook een sterke avond. Bij de Boston Celtics scoorde Brown alsnog de meeste punten, maar de schoten wilden maar moeilijk vallen voor de Celtics. Uiteindelijk kwamen de Celtics niet verder dan schotpercentages van 42% in totaal en 32% van achter de driepuntslijn.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Na twee wedstrijden in de Quicken Loans Arena in Cleveland verhuist het circus weer terug naar Bosten. Aanstaande woensdag- op donderdagnacht zal de tipoff om 02:30 uur Nederlandse tijd zijn in de TD Garden te Boston. De Celtics hebben daar tijdens de play-offs nog geen enkele wedstrijd verloren. Mochten ze die reeks doorzetten, dan kunnen ze in eigen huis op een 3-2 voorsprong komen en de Cavs tot een win or go home wedstrijd dwingen. Andersom zullen de Cavs proberen het eerste team te zijn om een wedstrijd te stelen in Boston.

Coverfoto: Tom Withers / AP