NBA Playoffs 2019: Leonard schiet Raptors naast Magic

Op de vierde dag van de NBA Playoffs stonden er drie duels op het programma. De Toronto Raptors brachten in eigen huis de stand tegen de Orlando Magic op 1-1. Verder wonnen de Trail Blazers ook het tweede duel tegen de Thunder en brachten de Nuggets de serie tegen de Spurs op 1-1.

GAME 2: TORONTO RAPTORS 111-82 ORLANDO MAGIC

THE HEADLINES

Na de verrassende nederlaag in de eerste wedstrijd was het voor de Toronto Raptors tijd om orde op zaak te stellen. Aan de hand van sterspeler Kawhi Leonard werd er ruim gewonnen. De forward scoorde 37 punten en deed dat met een fenomenaal schotpercentage van 68.2 procent. De Raptors hadden de volledige wedstrijd de leiding in handen. Na een voorsprong van acht punten in het eerste kwart werd deze voorsprong steeds verder uitgebouwd.

Naast Leonard speelde ook Pascal Siakam een sterke wedstrijd. Spicy P was goed voor 19 punten en tien rebounds, een ware double-double. Kyle Lowry was, na een dramatisch openingsduel, goed voor 22 punten. Voor de Magic speelde Aaron Gordon met twintig punten en vijf rebounds geen slechte wedstrijd. Echter zal hij na de dikke nederlaag geen goed gevoel overhouden aan de wedstrijd.

THE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Na twee wedstrijden in Toronto hebben de Magic de touwtjes in handen. In de nacht van vrijdag op zaterdag (01:00) staat de eerste wedstrijd in Orlando op het programma. De Raptors zullen dan opzoek gaan naar de benodigde uitzege.

GAME 2: DENVER NUGGETS 114-105 SAN ANTONIO SPURS

De Denver Nuggets hebben in Game 2 lang tegen een mogelijke 2-0 achterstand aangekeken. In een wedstrijd waarin de San Antonio Spurs bijna de volledige wedstrijd de voorsprong hadden, waren het de Nuggets die uiteindelijke de stand op 1-1 brachten. Jamal Murray had de eerste drie kwarten nog veel moeite met scoren. De guard scoorde slechts drie punten in drie kwarten. Echter wist Murray 21 punten te scoren in het vierde kwart en de comeback van de Nuggets te voltooien.

Voor LaMarcus Aldridge ging het juist andersom. Aldridge scoorde 22 punten in de eerste drie kwarten en slechts twee punten in het laatste kwart. DeMar DeRozan speelde als een van de weinige op het veld een constante wedstrijd met 31 punten.

UP NEXT

Na twee wedstrijden in Denver hebben beide teams nu één wedstrijd gewonnen. De volgende twee wedstrijden zijn in San Antonio, waar de Spurs zullen proberen hun thuisvoordeel te verdedigen. De eerstvolgende thuiswedstrijd voor de Spurs is in de nacht donderdag op vrijdag, om 03:00 uur.

GAME 2: PORTLAND TRAIL BLAZERS 114-94 OKLAHOMA CITY THUNDER

De Portland Trail Blazers hebben als enige in de playoffs een 2-0 voorsprong te pakken. De eerste twee thuiswedstrijden werden succesvol afgesloten. De Thunder hadden in de eerste helft lang de leiding, maar in de tweede helft namen de Trail Blazers de touwtjes in handen en liepen ze uit naar een ruime overwinning.

CJ McCollum en Damian Lillard speelden allebei een ijzersterke wedstrijd. McCollum noteerde 33 punten, acht rebounds en vijf assists. Lillard scoorde iets minder (29 PTS), maar met vier rebounds, zes assists, drie steals en twee blocks speelde de point-guard en zo goed als complete wedstrijd. Ondanks de speculaties rondom zijn schouderblessure speelde Paul George geen slechte wedstrijd. George scoorde 28 punten en pakte acht rebounds.

UP NEXT

De volgende wedstrijd is in de nacht van vrijdag op zaterdag om 3:30 uur. Deze wedstrijd is in Oklahoma en het is dan voor de Thunder van levensbelang om deze wedstrijd te winnen. Bij een eventuele nederlaag zijn de Trail Blazers slechts één overwinning verwijderd van een plek in de volgende ronde. Het wordt dus echt een cruciale wedstrijd in deze playoff-serie.

Coverfoto: Frank Gunn/CP