NBA Highlight Reel: Warriors schrijven geschiedenis met 70 wins

Door

Indiana Pacers v Golden State Warriors

Elke dag maakt de NBA-redactie van SportAmerika een highlight reel van de mooiste momenten van afgelopen nacht in het Amerikaanse basketball. Vandaag: Warriors winnen voor de 70e keer maar Steve Kerr is boos, Josh Richardson met een enorme dunk en Hassan Whiteside gets tackled for a loss.

1. Warriors winnen 70e wedstrijd van het seizoen
De Golden State Warriors werden donderdag het tweede team (na de ’95-’96 Chicago Bulls) met meer dan zeventig overwinningen in een jaar. Door een overtuigende (101-112) overwinning op rivaal de San Antonio Spurs pakten de Warriors ook nog eens de nr. 1 seed in de Western Conference. Tijd voor een feestje in The Bay Area.

2. Steve Kerr doet een Frank de Boertje
Zeventig overwinningen zijn leuk, de nummer één positie ook. Maar ondanks de overwinning van zijn Golden State Warriors was coach Steve Kerr niet altijd tevreden. Zijn magic marker moest het flink ontgelden.

3. Zo moet het dus NIET in de play-offs
Ook coach Gregg Popovich van de Spurs had een appeltje te schillen met zijn spelers. Nog geen minuut nadat de wedstrijd is begonnen, vraagt hij om een time-out om Danny Green even uit te leggen waarom hij Klay Thompson niet mag kwijtraken.

4. Doug McDermott zou in de NFL moeten spelen
De Chicago Bulls hebben door een nederlaag (98-106) op bezoek bij de Miami Heat slechts nog een mathematische kans op het behalen van de play-offs. Doug McDermott heeft daarom maar de kans aangegrepen om zich in de picture te spelen van een aantal NFL-teams, zo lijkt het.

De reactie van Whiteside was sportief.


5. Houston Rockets proberen nieuwe inbound-play
Ook de Rockets beginnen het zicht op de play-offs nu écht te verliezen. James Harden pakte een twijfelachtig record (dat van meeste turnovers in een seizoen) en in eigen huis werd vrij moedeloos verloren van de laaggeplaatste Phoenix Suns (124-115). Andrew Goudelock houdt de moed er echter nog in en wil snel doorspelen.


6. Josh Richardson heeft springveren
De Heat wonnen dus van de Bulls en rookie Richardson sprong een gat in de lucht.

Iemand die dit wel kon waarderen was collega-rookie Justise Winslow.

7. Smetje op de avond
LaMarcus Aldridge blesseerde in de wedstrijd met de Golden State Warriors zijn vinger. De sterspeler van de Spurs kon gelukkig wel verder spelen, maar zei er na de wedstrijd flink last van gehad te hebben. Als dat maar geen gevolgen heeft voor de nabije toekomst (lees: de play-offs).

8. Kerr over de gelijkenissen tussen de ’95-’96 Bulls en de ’15-’16 Warriors
Tot slot nog één keer Steve Kerr. Hij is en blijft namelijk Steve Kerr. Heerlijk Cruijffiaans.

4bcBFBU

Box Score
Toronto Raptors @ Atlanta Hawks: 87-95
Chicago Bulls @ Miami Heat: 98-106
Phoenix Suns @ Houston Rockets: 122-115
Minnesota Timberwolves @ Sacramento Kings: 105-97
San Antonio Spurs @ Golden State Warriors: 101-112

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen