NBA Highlight Reel: Blow-out Cavs op weg naar de Finals

Kevin Love

Elke dag maakt de NBA-redactie van SportAmerika een overzicht met de belangrijkste hoogtepunten van een nacht vol Amerikaans basketbal. Vandaag: De vijfde wedstrijd van de Toronto Raptors tegen de Cavaliers in Cleveland.

First half
De Cleveland Cavaliers verloren de twee wedstrijden in Canada door de twee uitstekend spelende guards, waardoor er een gelijke stand kwam in de series: 2-2. Kyle Lowry en DeMar DeRozan lieten zich gelden in Toronto. Terug in Cleveland waren alle kwaliteiten van de twee aanvallende leiders weer verdwenen. Bij Cleveland wisten ze daar wel raad mee. Een scherpe eerste helft van LeBron James, Kyrie Irving en met name Kevin Love zorgde voor een ware blow-out. Na de eerste helft stond het 34-65 in het voordeel van Cleveland.

@kevinlove puts up 19 first-half points on 6/6 shooting @nbaonespn.

Een video die is geplaatst door NBA (@nba) op

Kevin Love kreeg alle credits voor zijn geweldige eerste helft. In de twee wedstrijden in Toronto kwam hij niet verder dan dertien punten in totaal. Na een halve wedstrijd in Cleveland stond de teller al op negentien punten. Uiteindelijk eindigt Love met 25 punten en twee blocks. Coach Tyronn Lue had mooie woorden voor de forward. Klein detail: Love heeft nog geen één play-offwedstrijd verloren binnen de landsgrenzen van Amerika in zijn carrière. Zijn record op dit moment is: 15-0.

Hoewel Kevin Love de meest opvallende naam was aan de kant van Cleveland met zeer goed spel, speelden Kyrie Irving en LeBron James ook weer een sterke partij. Zoals we Irving inmiddels kennen, zet hij met zijn ballhandling verschillende spelers vaak op het verkeerde been. Zo ook Jonas Valanciunis. De man uit Litouwen staat al niet bekend als een zeer bewegelijke speler en dat maakt hem een mooie prooi voor Irving.

LeBron James eindigde met 23 punten, acht assists en zes rebounds. Point guard Irving deed dat niet veel slechter. Ook hij noteerde 23 punten op het scorebord en voegde daar drie assists en drie rebounds aan toe. Supertrio Irving, Love en James verzorgde dus 71 van de 116 punten voor de Cavaliers. Overigens bijna net zoveel punten als dat het hele team van Raptors bij elkaar sprokkelde in wedstrijd vijf.

TOUCHDOWN 🏈

Een video die is geplaatst door Bleacher Report (@bleacherreport) op

Blow-out
Na de eerste helft hielden de Cavaliers zeer gemakkelijk de voorsprong en eindigt de wedstrijd uiteindelijk in een monsterscore voor de Cleveland Cavaliers. Met een einduitslag van 78-116 was het verschil tussen beide teams maar liefst 38 punten. Net geen record in de Eastern Conference Finals. De Boston Celtics wonnen ooit met veertig punten verschil tegen de Philadelphia 76ers in 1982.

Coach van de Toronto Raptors Dwayne Casey had een zware avond in Cleveland. Zijn ploeg speelde allerminst goed en kon geeneens een vuist maken tegen de supersterren van de Cavaliers. Als hij zijn ploeg wilt aanjagen om toch iets van basketball te laten zien, wordt hij door een supporter gemaand om terug te gaan naar plek bij de bank van de Raptors. Casey zal weer blij zijn als het team weer in Canada speelt.

Trash Brothers

Het leven van Lowry en DeRozan gaat niet altijd over rozen. Na de twee hoogtepunten in Toronto was het weer tijd voor een dieptepunt. In wedstrijd vier scoorden ze samen 67 punten, in de vijfde wedstrijd kwamen ze niet verder dan 27 punten bij elkaar. De veilige haven in het Noorden zorgt blijkbaar voor een goede vibe bij de twee guards, maar als ze eenmaal de grens over gaan zijn ze alle krachten kwijt.

Ping Pong Drake
Canadese rapper Drake gaat niet met lege handen naar huis. Hij kan zich opmaken voor een wedstrijdje ping pong tegen niemand minder dan Reggie Miller. Beide heren stonden tijdens het All-Star Weekend al tegenover elkaar aan een ping pong tafel. Destijds won Miller met 21-19. Tijd voor Drake om revanche te nemen en wellicht zaterdag met twee overwinning terug te keren naar Cleveland.

De Cleveland Cavaliers reizen weer af naar Toronto voor de zesde wedstrijd in de Eastern Conference Finals. Bij een overwinning van de Cavaliers plaatsen ze zich voor de NBA Finals. In de vijfde wedstrijd wist LeBron James en consorten de Raptors te temmen, maar de vraag is of de Raptors ook zo makkelijk te temmen zijn op vertrouwd terrein.