NBA Draft: SportAm Mock Draft 8-14

Door

 

De NBA Finals zitten erop dus is het weer tijd voor de NBA Draft. De draft class oogt dit jaar ontzettend sterk. Er zit misschien maar één echte superster in wording bij, maar er zijn veel spelers die zich kunnen ontwikkelen tot waardevolle NBA-spelers. Sport Amerika blikt al vooruit en hoe kan dat beter dan met een Mock Draft? Vandaag belichten we picks 8 tot en met 14.

8. Toronto Raptors – Jeremy Lamb: 19, SG, Connecticut

The Raptors hebben een wing nodig met een goed schot. Lamb ‘fits the bill’ hier. Hij is een echte scorer en moet de balast voor DerMar DeRozan en Andrea Bargnani verlichten. Hij beschikt over een arsenaal van offensieve wapens, is vrij groot, is een goede rebounder voor zijn lengte, heeft een enorme ‘wingspan’ waardoor hij ook verdedigend zijn mannetje kan staan en is erg atletisch. In zijn tweede seizoen bij UConn tekende hij voor gemiddeld 18 punten, 5 rebounds, één steal en een schotpercentage van 48%. Het enige echte minpunt is zijn wispelturigheid. Lamb durft al eens de lastige jongen uit te hangen en is met momenten te passief op het veld.

Vergelijking: Reggie Miller.

9. Detroit Pistons – Andre Drummond: 18, C, Connecticut

Het valt af te wachten of Drummond zover valt maar het is wel degelijk mogelijk. Van Drummond wordt wel eens gezegd dat hij na Anthony Davis het meeste talent heeft en dus de ‘biggest ceiling’. Drummond is een echt atletisch monster en bezit al het nodige aan lengte en kracht. Daardoor is hij vooral defensief een harde noot om te kraken. Hij zou dan ook perfect passen naast de meer offensieve Greg Monroe. Het probleem bij de jonge center is zijn attitude. Drummond is niet de meest harde werker en durft er tijdens een wedstrijd al eens de brui aan geven. Bovendien kan hij nauwelijks een vrijworp maken (30% voor het seizoen). Dit alles maakt hem een risicovolle selectie maar het potentieel is er zeker.

Vergelijking: DeAndre Jordan in verfijnde vorm.

10. New Orleans Hornets – Austin Rivers: 19, SG, Duke 

Rivers (foto) is het typische voorbeeld van een ‘combo-guard’. Hij is geen echte point guard maar ook geen echte shooting guard. Hij kan zijn eigen schot creëren, is een degelijke schutter (ook vanaf de driepuntlijn), heeft een goede drive en kan fungeren als ball-handler onder andere in pick-and-rolls. Maar misschien wel het belangrijkste is zijn mentale toestand. Hij is jarenlang klaargestoomd door papa Doc. Rivers is dan ook een echte ‘competitor’ en is niet bang van de grote momenten. De Hornets kunnen de nodige diepte op hun guard-posities gebruiken en Rivers zou voor enige zekerheid zorgen indien Eric Gordon niet terugkeert naar het team.

Vergelijking: Jamal Crawford.

11. Portland Trail Blazers – Tyler Zeller: 22, C, North Carolina

De 2m13 grote Zeller is misschien de speler die het meest ‘klaar’ is voor de NBA. Zijn potentieel is niet zo hoog als dat van een Anthony Davis of een Andre Drummond maar de Blazers weten wat ze aan hem hebben. Zeller heeft een vrij all-around game voor een center. Hij is vrij goed defensief, is een goede rebounder, een degelijke shot blokker, kan scoren in de paint, heeft een mooi jump shot, is wendbaar genoeg en is niet bang van de competitie. Het enige waaraan Zeller moet werken, is zijn kracht. Hij is lang maar nogal tenger en dus kan hij een paar extra kilootjes goed gebruiken. Maar LaMarcus Aldridge zal zonder twijfel blij zijn om beschermd te worden door een reus.

Vergelijking: Pau Gasol.

12. Milwaukee Bucks – John Henson: 21, PF, North Carolina

De Bucks deden aan het eind van het vorige seizoen center Andrew Bogut van de hand in ruil voor guard Monta Ellis. Om het verlies van de Australiër op te vangen, gaan ze best voor John Henson (foto), ploegmaat van Zeller bij de Tar Heels. Henson was Zeller’s defensieve partner. Hij is een geweldige shot blokker, een goede rebounder, een erg goede one-on-one verdediger en een echte competitor. Bovendien is hij een echte atleet en beschikt hij over degelijke lengte en kracht. Henson moet wel nog werken aan een meer verfijnd offensief spel en aan zijn vrijworpen.

Vergelijking: Serge Ibaka zonder gigantische wingspan.

13. Phoenix Suns – Kendall Marshall: 20, PG, North Carolina

De toer van North Carolina gaat gewoon door! De Suns zijn volledig in heropbouw nu Steve Nash waarschijnlijk andere oorden opzoekt. Omdat de terugkeer van Aaron Brooks verre van zeker is en de centerpositie bezet is door Marcin Gortat, gaan de Suns best voor een point guard. Met Marshall kunnen ze weinig fout doen. Hij is een echte ‘pass-first’ speler die weet hoe hij de bal in de handen van zijn teamgenoten moet krijgen én wanneer. Daarnaast is hij een meer dan behoorlijke schutter en is hij vrij  groot voor zijn positie. Marshall is dan weer wel niet de beste atleet en vergeet soms zelf te scoren.

Vergelijking: Mark Jackson.

14. Houston Rockets – Meyers Leonard: 20, C, Illinois

Net als Zeller kunnen we Leonard beschrijven als een reus, en de Rockets kunnen er absoluut één gebruiken om onder andere Luis Scola beter te beschermen. Leonard heeft een vrij ontwikkelde ‘post game’, is een goede rebounder, een goede shot blokker en is verre van een slechte atleet. “Hij loopt over het veld als een hert”, zei Gonzagacenter Robert Sacre. Hij moet wel werken aan zijn kracht en consistentie. Bovendien ziet hij het blokken van schoten af en toe teveel als een spelletje. “Hij vergeet al wel eens zijn man te verdedigen terwijl hij wacht om een schot te blokken”, zei coach Bruce Weber. Maar mits de nodige tijd kan Leonard zich ontwikkelen tot een waardevolle spelers.

Vergelijking: Brook Lopez.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen