NBA 30-in-30 | Gaan de Warriors voor een 3-peat?

Door

Het NBA-seizoen komt steeds dichterbij. De NBA redactie gaat jou als volger van SportAmerika optimaal voorbereiden op het nieuwe seizoen. We nemen in de 30-in-30 reeks elk team onder de loep! Van Free Agency, tot de draft en de vernieuwde depth chart. We beginnen bij het team met de minste overwinningen en eindigen bij de kampioenen. In de 30e en laatste editie kijken we naar het team wat dit jaar nóg een extra All-star heeft: de Golden State Warriors

 


NBA DRAFT


De Warriors mochten deze draft maar één keer kiezen. Als 28e kozen ze voor de shooting guard Jacob Evans. Hij kan goed op beide wing-posities spelen. Als goede verdediger blonk hij uit bij Cincinnati. Daar ligt ook meteen zijn sterkste punt: verdedigen. Hij is lang, snel, atletisch en sterk, dus hij kan meerdere posities verdedigen. Aanvallend heeft hij niet echt een go-to move maar kan alles. Verwacht word dat hij zijn minuten in de tweede unit gaat maken.

 


FREE AGENCY


Het waren dit jaar niet LeBron James en de Lakers die dé headline waren van dit off-season, maar de Warriors met DeMarcus Cousins. De all-star van vorig seizoen kreeg geen verlenging van zijn contract bij de Pelicans en kon uit meerdere teams kiezen. Hij koos er zelf voor om bij de Warriors te tekenen voor $5,3 miljoen voor 1 jaar. Hier kan hij op zijn gemak terugkomen van zijn blessure en op deze manier mooi een kampioenschap meepakken. Hij was niet de enige free agent die naar de Bay Area ging. Ook power forward Jonas Jerebko werd gehaald. Hij staat vooral bekend als goede schutter. In het spel wat de Warriors spelen is dit natuurlijk een perfecte aanwinst. Damion Lee werd ook gehaald. Hij heeft een two-way contract getekend en zal voornamelijk  in de G-League gaan spelen.

Daarin tegen zijn JaVale McGee (LA Lakers) en Zaza Pachulia (Detroit Pistons) via free-agency weggegaan. Ook zien we David West niet meer terug in een Warriors uniform. Hij heeft besloten om te stoppen. Nick Young heeft tot op heden nog geen contract getekend en is dus ook free agent. Met Patrick McCaw zit het anders in elkaar. Hij was restricted free agent en de Warriors hebben hem een offer gegeven. Maar sinds dien krijgt niemand van het team, waaronder de spelers, hem niet meer te pakken en lijkt hij van de aardbodem te zijn verdwenen.


DEPTH CHART


Over de depth chart kunnen we heel veel vertellen maar elke basketbal fan weet wie er komen te staan. De splash brothers Curry en Thomson vullen het backcourt in. Daarna heb je Durant en Green in het frontcourt. Als Cousins fit is word hij de onbetwiste startende center. Voordat Cousins fit is kan Bell starten maar Steve Kerr heeft aangegeven dat Damian Jones de eerste wedstrijd gaat starten.

 


CONCLUSIE


De Warriors zijn de gedoodverfde favorieten om de titel weer te pakken. Als Cousins één wedstrijd start zijn de Warriors het eerste team in de geschiedenis van de NBA die vijf all-stars starten. Voordat het zover is wordt het vooral de rebounds die ze opgeven met hun small-ball het grootste zorgenkindje. Omdat ze na vier keer in de Finals hebben gestaan en ze dit seizoen waarschijnlijk toch weer in de play-offs komen, kunnen ze rustig aandoen. Als ze eenmaal bij de play-offs zijn zullen ze weer gas gaan geven.

Conclusie: 54-28

 

(Cover foto: Noah Graham – NBA.com)

1 Reactie
  1. Tony 4 jaar ago

    Ik hoop zo dat de Warriors geen kampioen worden

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen