Montréal blijft verrassen, Rangers stoppen Lightning

Door

Buffalo Sabres v Montreal Canadiens

Tegen alle verwachtingen in is de Northeast Division vooralsnog de meest dominante divisie in de Eastern Conference. Boston, Montréal en Ottawa staan ieder al op vijf overwinningen en vooral Montréal’s 6-1 winst op Buffalo mocht gisteravond gezien worden.

De Canadiens verloren vorige week nog de energieke forward Max Pacioretty voor zeker vier weken, omdat MaxPac met spoed een blindedarmoperatie moest ondergaan. De ploeg uit Quebec heeft echter nog geen moment omgekeken en won gisteravond alweer de vierde thuiswedstrijd van dit seizoen.

Cruciaal in het succes van de Habs is rookie Alex Galchenyuk, die in de vernedering van de Sabres zijn vijfde en zesde assist van het seizoen gaf. René Bourque scoorde op aangeven van Tomas Plekanec twee belangrijke goals. Pas laat in het duel volgde de eretreffer van de Sabres en door wie anders dan Thomas Vanek? De Oostenrijkse aanvaller kent vooralsnog een fenomenale start en scoorde zijn zevende treffer van het jaar.

Back-up

Vaak is het inzetten van de back-up goalie voor coaches een manier om het team wakker te schudden. Als dat John Tortorella’s doel was is hij zeker geslaagd, want de New York Rangers hielden de explosieve Tampa Bay Lightning tot slechts twee doelpunten in een 3-2 overwinning met back-up Marty Biron in het doel.

Carl Hagelin speelde met een assist en zijn eerste treffer in bijna veertig wedstrijden een hoofdrol voor de Blueshirts, die voor het eerst dit seizoen een uitwedstrijd wonnen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen