Mogelijk einde carrière Dodgers’ pitcher Josh Beckett

Door

Chicago Cubs v Los Angeles Dodgers

De Los Angeles Dodgers zijn bezig aan een erg goed seizoen en gaan aan de leiding in de National League West. Vrijdag kwam er echter slecht nieuws naar buiten. Pitcher Josh Beckett heeft een zware blessure en is zeer waarschijnlijk klaar dit seizoen. De 34-jarige veteraan denkt volgens ploeggenoten zelfs aan het beëindigen van zijn honkbalcarrière.

Beckett heeft een blessure aan zijn linkerheup en heeft een operatie nodig om het te verhelpen. Coach Don Mattingly is nog niet zeker of het seizoen van Beckett erop zit, maar een grote aderlating is het zeker. De Dodgers hebben een voorsprong van drieënhalve wedstrijd ten opzichte van de San Francisco Giants en de blessure van Beckett zou wel eens een rol kunnen spelen in de strijd om de eerste plaats in de divisie.

No-hitter
Beckett’s resultaten blijven, dankzij opnieuw een ijzersterk seizoen van ace Clayton Kershaw, een beetje onderbelicht. Een 2.88 ERA met een 1.17 WHIP en 107 strikeouts in 115 2/3 innings is niet verkeerd. Het hoogtepunt van Beckett dit seizoen was zijn no-hitter op 25 mei tegen de Philadelphia Phillies.

Play-offs
Mocht Beckett daadwerkelijk stoppen met honkbal, dan zal hij worden herinnerd als een geweldige play-offpitcher. Hij won in zijn carrière twee World Series en werd in 2003 in dienst van de Florida Marlins verkozen tot MVP van de World Series. Hij won in zijn loopbaan zeven play-offwedstrijden tegenover drie nederlagen met een 3.07 ERA. Van de zeven overwinningen waren er twee in de World Series.

Roberto Hernandez
Donderdag versterkten de Dodgers zich met Roberto Hernandez. De 33-jarige pitcher komt over van de Philadelphia Phillies en lijkt een kandidaat om de plek van Beckett in de rotatie over te nemen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen