MNF: Cardinals verslaan de Ravens

Screen Shot 2015-10-26 at 18.30.51

Glendale Arizona, een team dat zich terug wil knokken na een verrassende nederlaag in Pittsburgh en een team dat zo teleurstellend aan het seizoen is begonnen dat het zelfs in San Fancisco verloor. De Arizona Cardinals tegen de Baltimore Ravens, Carson Palmer tegen Joe Flacco,

First half
Palmer leidde zijn ploeg al in de eerste drive naar een, verre, fieldgoal positie. Chandler Catanzaro wist vanaf 55 yards echter niet tussen de palen te mikken. In dit seizoen hadden de Ravens nog geen enkele keer gescoord in de eerste drive, dus Justin Tucker die al na de eerste aanvallende poging mag aanleggen vanaf 44 yards moet het zelfvertrouwen een flinke boost geven. Tel daarbij op dat de kicker van de Ravens een van de beste is in de leaugue, dus 3-0 Ravens.

Opvallend in de eerste helft is dat Baltimore verdedigend moeite heeft met de running game van de Cardinals. Chris Johnson start zijn wedstrijd erg sterk en maakt met een 26 yard touchdown de voorsprong van de Ravens ongedaan, 3-7.

Baltimore dat dit seizoen vooral aanvallend erg veel moeite heeft lijkt vanavond juist daar zijn draai wel enigszins te vinden. In het tweede kwart zijn het de Ravens die wederom als eerste scoren. Justin Forsett rent de bal vanaf 14 yards de endzone van Arizona in en zet de 10-7 op het bord. Palmer komt niet ver in de drive hierna maar als de daaropvolgende punt wordt gefumbled door Jeremy Ross en Justin Bethel deze weet te veroveren voor de Cardinals lijkt een voorsprong voor de rust er nog in te zitten. Zeker als een penalty de Ravens in nog diepere problemen brengt. Baltimore lijkt het nog te kunnen minimaliseren tot een fieldgoal maar 2! pass interference penalty’s zorgen dat Palmer teveel pogingen krijgt en uiteindelijk Michael Floyd de endzone ingooit: 10-14. Wat opvalt in de eerste helft zijn een aantal beslissingen van de scheidsrechters waarover men in Baltimore niet te spreken zal zijn. Second half Het derde kwart is weinig noemenswaardig. De Ravens krijgen weinig tot niets van de grond en de Cardinals breiden ondertussen de score gestaag uit. Catanzaro mag twee maal aanleggen vanaf 21 yards en zorgt ervoor dat Arizona met een voorsprong van 10 punten het vierde kwart in gaat, 10-20. 10 punten voorsprong en een haperend team als tegenstander, het publiek in Glendale zat heerlijk achterover in de zetel. Helemaal als Palmer John Brown vindt voor een touchdown, 10-26. Catanzaro mist echter de PAT, iets wat dit jaar vele malen vaker gebeurt dan de jaren hiervoor door de nieuwe regel, waardoor Baltimore op ‘twee scores’ blijft staan.

Deze misser maakt dat de slotfase nog vreselijk spannend wordt.

Zeker nadat Butler zijn punt geblokt ziet worden door Jackson en Flacco in de drive erna Juszczyk vindt in de endzone. De wedstrijd zal pas een wedstrijd worden als Baltimore ook de two point conversion weet te maken, iets wat dit seizoen nog niet lukte in twee eerdere pogingen. Dit vierde kwart is alles anders, zelfs een penalty kan de Ravens niet stoppen, 18-26. Grootste tegenstander van Baltimore wordt zo langzaam aan de klok. Drie time-outs zijn zo versleten en een stop is meer dan noodzakelijk. Na een hele rare actie van Palmer, die hierdoor de klok stopt én een penalty tegen krijgt, mogen Flacco en zijn aanval nog 1 maal proberen om overtime af te dwingen. 1.53 op de klok en 76 yards te overbruggen, ZONDER time-outs. Flacco heeft gekkere ontsnappingen afgedwongen maar dit lijkt toch weer schier onmogelijk. Een drive geboren uit haast, waarin de QB een 4th & 1 weet te converteren en uiteindelijk met 0.13 op de klok toch op de 9 yard-line van Arizona staat. Razend knap en met Flacco aan het roer ga je geloven dat het kan. Echter niet vandaag. Onder heftige druk gooit hij een interception, Tony Jefferson wordt de held van de avond.

De Cardinals winnen met 18-26 en blijven aan kop in de NFC-west. De Ravens zijn met 1-6 een van de slechtste teams tot dusver.