Patriots met speels gemak langs Detroit Lions

Detroit Lions v New England Patriots
De New England Patriots hebben ook hun zevende wedstrijd op rij gewonnen. De Pats hadden geen enkel probleem met de Detroit Lions en versloegen de andere divisieleider met 34-9. Ook de Indianapolis Colts en Cincinnati Bengals wisten hun leidende positie in de divisie vast te houden met overwinningen. De overige recaps van de vroege wedstrijden lees je hier.

First down
De ontmoeting tussen de New England Patriots en de Detroit Lions was de wedstrijd tussen een van de beste aanvallen en een van de beste verdedigingen. De verdediging van de Lions deed drie kwarten uitstekend hun werk, maar Tom Brady had aan een goed kwartier genoeg om de wedstrijd tussen de divisie leiders naar zijn hand te zetten.

Het duurde even voor de aanval van de Patriots op gang kwam. De eerste twee drives van de Patriots duurden drie plays voor in totaal -3 yards. De Lions scoorden zelf wel via een fieldgoal en namen zo even de leiding. De drie volgende aanvallen van de Patriots leverden wel allemaal een touchdown op. De Lions wisten hier slechts een fieldgoal tegenover te zetten, omdat de Lions het niet aandurfden om er voor te gaan op 4th and goal op de 2-yard line. Dichterbij een touchdown zouden de Lions niet komen, met als gevolg een kansloze nederlaag tegen de Patriots.

Een van de touchdowns in het tweede kwart kwam van LaGarette Blount, die duidelijk weinig tijd nodig had om zich aan te passen aan zijn nieuwe team. De runningback werd dinsdag ontslagen door de Steelers en onmiddellijk door de Patriots aan hun roster toegevoegd. In het tweede kwart wist hij al zijn eerste touchdown te noteren na een rush van 3 yards. Voor Blount natuurlijk reden voor een vreugdedansje.

Een bekend dansje? Dat kan goed kloppen, want Blount had het dansje duidelijk gestolen van Antonio Brown, tot maandag zijn teamgenoot bij de Steelers. Die vierde zijn touchdown namelijk op deze manier.

Een van de hoogtepunten van de wedstrijd vinden we niet terug in de box score. Deze fabuleuze puntreturn van Julian Edelman werd namelijk teruggefloten vanwege een overtreding van een van zijn ploeggenoten, maar de manier waarop Edelman door de verdediging van de Lions danst is indrukwekkend.

Third and long
De Indianapolis Colts zijn weer een stapje dichter bij de play-offs. De ploeg won eenvoudig met 23-3 van de Jacksonville Jaguars. Door de nederlaag van de Texans hebben de Colts nu een voorsprong van twee wedstrijden, met nog maar vijf duels te spelen.

De wedstrijd tussen de Colts en Jaguars kwam maar traag op gang. In het eerste teams hadden beide teams bijna net zoveel turnovers (twee) als punten (drie). De fieldgoal in het eerste kwart zou uiteindelijk ook de enige score van de Jaguars zijn en de Colts liepen in het verloop van de wedstrijd uit naar een eenvoudige 23-3 score.

Voor de meeste spelers zal het een wedstrijd zijn om snel te vergeten, maar niet voor T.Y. Hilton. Hij werd ’s nachts voor het eerst vader en stond ’s middags gewoon op het veld voor de Colts. Hij had zijn dochter een touchdown beloofd en in het derde kwart deed hij dit ook.

Hij gebruikte de touchdown gelijk even om het verzorgen van zijn dochter te oefenen.

Extra point
De Cincinnati Bengals hebben de leiding weten te behouden in de AFC North. De uitwedstrijd bij de Houston Texans werd met 22-13 gewonnen. De Bengals maakten het nog onnodig spannend, want door twee touchdowns en een safety nam de ploeg een 16-3 voorsprong en leek er niets aan de hand voor Cincinnati.

Dit kwam mede omdat de aanval van Houston opnieuw weinig wist te brengen. Minder dan de helft van de passes van Ryan Mallett werd gevangen en bij de vangballen zat ook nog een interceptie. Het was dan ook niet verrassend dat de Texans terug in de wedstrijd kwamen door de verdediging. Dit keer was het niet JJ Watt, maar Johnathan Joseph met de pick-six, al ging hier wel een duidelijke offside aan vooraf.