MMQB: De supporting cast van Peyton Manning

Door

Arizona Cardinals v Denver Broncos

Elke zondag gebeurt er wel iets opmerkelijks in de NFL. Of het nou om een speler, team of play gaat, het maakt niet uit. In MMQB bespreken we de meest opvallende momenten van de zondagavond. Deze week: De supporting cast van Peyton Manning.

De Denver Broncos waren zeven yards verwijderd van hun eerste touchdown tegen de Arizona Cardinals, toen Peyton Manning de naar buiten trekkende Julius Thomas de bal toegooide. Thomas maakte ondanks de tight coverage van Tony Jefferson geen fouten en ving de perfect afgeleverde bal voor de zespunter. Dat was touchdown nummer vijfhonderd voor Peyton Manning, die de reputatie van recordbreaker meer dan waar maakt.

Hoe blij mag een quarterback zijn dat hij mag werken met receivers als Julius Thomas (20 catches, 226 yards), Emmanuel Sanders (32 catches, 435 yards), Demaryius Thomas (21 catches, 367 yards) en Wes Welker (13 catches, 118 yards)? Peyton mag zich in zijn handen wrijven, terwijl Tom Brady, die gisteren ook een mijlpaal bereikte door de 50.000 passing yards te doorbreken, jaloers zal toekijken. Tom Brady moet, net als vorig jaar, weer een gehavend team uit de sloot proberen te trekken, terwijl de Broncos op de cruise control kunnen overschakelen.

Peyton is blij, maar andersom zal het niet anders zijn. Thomas, Thomas, Sanders en Welker kunnen zeggen dat ze met één van de beste quarterbacks aller tijden hebben gewerkt. Het is overigens dankzij hen dat Manning vorig jaar het touchdownrecord van Tom Brady verbrak en de barrière van vierhonderd en vijfhonderd touchdowns kon doorbreken. Met de overgekomen Sanders kreeg de offense van Denver nog een extra boost. Het is een situatie waarbij beide partijen elkaar beter maken.

De Denver Broncos waren na de Super Bowl de schlemiel, maar hebben dat weer achter zich gelaten. Dankzij hun uitstekende receivers zijn ze de goede weg ingeslagen in wat het redemption seizoen van de Denver Broncos moet worden. En het wordt allemaal aangestuurd door een quarterback die dit seizoen ongetwijfeld het touchdownrecord (508) van Brett Favre nog gaat verpulveren.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen