MLS Recap: Seattle, San Jose winnen ruim

De Seattle Sounders houden de druk hoog op de San José Earthquakes. Nummer 2 van de Western Conference zag koploper San José met 4-1 winnen van de Colorado Rapids. Zelf waren de Sounders met 2-6 te sterk voor Chivas USA. Door de overwinningen van beide ploegen blijft de strijd bovenin ongekend spannend, al heeft San José een voorsprong van zeven punten. Seattle heeft nog wel een duel tegoed.

Na een half uur had Seattle de gewenste voorsprong al te pakken. Via goals van Evans (’10) en Montero (’27, ’34) stond er 3-0 op het scorebord. Montero stond met een steekpass aan de basis van het eerste doelpunt. Bij zijn goals kwam de steekpass van ex-Ajacied Mauro Rosales. Vooral de derde treffer was van grote schoonheid. Rosales bewaarde het overzicht en Montero stifte de bal heel subtiel over de doelman heen.

Vlak voor rust deed Chivas wat terug via een penalty van Agudelo. Twintig minuten na de thee maakte Bolaños er weer een wedstrijd van. Na een goede actie op links trok hij naar binnen en verschalkte hij doelman Gspurning met een moeilijke stuiterschot. Twee minuten later zorgde Freddy Montero hoogstpersoonlijk voor de vierde treffer voor Seattle. In het strafschopgebied kapte hij zijn man uit, waarna hij met een schot in de verre hoek – vanuit een lastige positie – raak schoot.

Ochoa besliste tien minuten voor het einde definitief het duel met een mooie achterwaartse kopbal. Het werd uiteindelijk zelfs nog een hele ruime nederlaag voor Chivas, omdat Ante Javic in de slotseconden nog ongelukkig in eigen doel kopte.

Nummer één San José Earthquakes hield de marge van vier verliespunten vast door met 4-1 te winnen van de Colorado Rapids. Voor rust scoorden Dawkins (’11) en Gordon (’43) voor de thuisploeg. Vlak na rust bracht Marshall (’54) de spanning terug, maar opnieuw Dawkins (’68) en Gordon (’75) klaarden de klus voor de koploper.

Chivas USA – Seattle Sounders 2-6

San Jose Earthquakes – Colorado Rapids 4-1

Montreal Impact – DC United 3-0

Columbus Crew – New England Revolution 4-3

Houston Dynamo – Toronto FC 1-1

Portland Timbers – Vancouver Whitecaps FC 2-1