MLS Recap: San José, Salt Lake verliezen, winst Sounders

De Seattle Sounders, nummer drie in de Western Conference, hebben vannacht goede zaken gedaan. Thuis won de ploeg met 2-0 van Vancouver. Nummer één San José Earthquakes ging bij Montreal Impact met 3-1 onderuit.  Real Salt Lake liet de kans onbenut om drie punten in te lopen. De nummer twee verspeelde in de slotseconde een gelijkspel, FC Dallas won met 2-1 van de titelkandidaat.

Salt Lake begon vannacht voortvarend aan het duel. Na tien minuten verraste Espindola bijna keeper Kevin Hartman vanuit een onmogelijke hoek. De knal die de spits afleverde, werd echter ternauwernood uit de korte hoek getikt. Na een half uur was Espindola opnieuw twee keer dichtbij een doelpunt. Eerst stond Hartman opnieuw in de weg, in tweede instantie schoot hij hoog over.’

Vlak voor en na rust stond de keeper van Dallas opnieuw zijn mannetje. Hij redde bekwaam op een effectbal van Beltran en hij was op tijd uit zijn goal om Saborio in een zodanige hoek te drijven dat het onmogelijk was om te scoren. Na een uur scoorde juist de uitploeg uit haar eerste kans. Na een snelle aanval over links prikte Castillo uit een moeilijke hoek knap raak; 0-1.

Een kwartier voor tijd bracht Alvaro Saborio de hoop terug in het eigen stadion door uit een corner knap raak te koppen. Real dacht alleen nog maar aan aanvallen in de slotfase. Het kwam de ploeg duur te staan, want uit een counter via Shea kwam de bal bij de opgestoomde David Ferreira. Hij nam de bal in één keer op zijn pantoffel en scoorde op schitterende wijze.

Bij Montreal Impact scoorden Di Vaio, Neagle en Bernier, terwijl Wondolowski tegen scoorde en zijn seizoenstotaal opschroefde tot achttien. Seattle had in het koningskoppel Johnson en Freddy Montero zijn doelpuntenmakers.