MLS Recap: Montreal verslaat Philadelphia, Toronto profiteert niet

Montreal Impact heeft het thuisduel met Philadelphia Union afgesloten met een 2-0 overwinning. Vlak voor rust kwam de ploeg op voorsprong door een goal van Wenger. Na een opstootje in de zeventigste minuut kregen McInerney (Philadelphia) en Rivas (Montreal) de rode kaart voorgehouden. De thuisploeg profiteerde het meest en gooide via een goal van Felipe Martins het duel in het slot.

Philadelphia begon voortvarend aan het duel de ploeg was ook het gevaarlijkst. Na een goede run van Valdes kreeg Pajoy de bal. De spits schoot de bal langs keeper Ricketts, maar zijn poging einde op de binnenkant van de paal. Tien minuten later was het bijna alsnog 0-1 door een kopbal van McInerney, maar het was Ricketts die met een goede reflex een treffer voorkwam.

Tegen de verhouding kwam de Impact één minuut voor rust op voorsprong. Uit een cornervariant kopte Wenger knap en mooi raak. De wedstrijd kwam na rust pas weer tot leven na een kopstoot van Rivas. In het opstootje dat daarna losbarste liet ook McInerney zich niet onbetuigd, waardoor ook hij met rood het veld moest verlaten.

Met tien tegen tien profiteerde Montreal. Uit een voorzet van Camara scoorde Felipe Martins met een mooie halve omhaal de bevrijdende 2-0. Door het resultaat klimt Montreal een plekje naar de zesde stek in de Eastern Conference. Philadelphia staat één na laatste, met slechts 23 punten.

Toronto had door het verlies van Philadelphia Union de kans om de ploeg tot op één punt te naderen. Dat lukte de ploeg van de geblesseerde Koevermans niet. Uit verloor de ploeg met 2-1 van Chicago Fire. Door een goal van Johnson kwam Toronto nog vroeg op voorsprong, maar door goals van Pappa (’64) en Berry (’84) hield Chicago de volle buit in eigen huis.

Chicago staat nu vijfde met 35 punten in de Eastern Conference. De ploeg heeft vijf punten voorsprong op de nummer zes Montreal. Chicago heeft ook nog eens drie wedstrijden tegoed. De nummer acht, New England Revolution, verloor ook zijn wedstrijd.  In een thuiswedstrijd was de gedeeld leider Sporting Kansas City met 0-1 te sterk. Bunbury kroonde zich tot de matchwinner.

Ook de nummer zeven liet kansen liggen om te stijgen uit de onderste regionen van de Eastern Conference. Maar ook  Columbus Crew ging, weliswaar nipt, onderuit. Door een goal net na rust van Pontius won nummer vier DC United met de kleinst mogelijke score.

Tot slot werd er ook gespeeld in de Western Conference. De teleurstellend presterende ploeg van Colorado Rapids – slechts zevende dit seizoen – won verrassend van Real Salt Lake. Nane was in de 38e minuut de gevierde man. Door de nederlaag kunnen de San Jose Earthquakes volgende week verder uitlopen op Salt Lake.