MLS Recap: Los Angeles verslaat Colorado

Los Angeles Galaxy heeft opnieuw drie punten gepakt. In een uitwedstrijd was het sterrenensemble met 2-1 te sterk voor Colorado Rapids. Grote dank was de ploeg daarbij verschuldigd aan zijn keeper Josh Saunders. De keeper pakte in blessuretijd, bij een 2-1 voorsprong, de drie punten door een penalty te stoppen.

Los Angeles begon goed aan de wedstrijd met een grote kans voor Landon Donovan. Na een goede voorzet vanaf links knikte de Amerikaans recordinternational de bal via de grond net naast. Ruim tien minuten later was het wel raak voor de Galaxy. Uit een vrije trap van David Beckham kopte Marvel Wynne de bal in het eigen doel.

In het vervolg van de eerste helft ging Colorado naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Cascio vond vanuit een moeilijke hoek Saunders op zijn pad en in de rebound zag Hill zijn poging van de rand van het zestienmetergebied net over het doel van LA zeilen.

Voor rust was het echter aan de andere kant waar het doelpunt viel. Na een goede aanval en een prima steekpass van Robbie Keane verscheen Landon Donovan vrij voor de goal van de Rapids. Oog in oog met Pickens bleef de Amerikaan heel rustig en hij schoof de bal door zijn benen; 2-0.

Na rust was het opnieuw Colorado dat op zoek ging naar doelpunten. Al was David Beckham het meest dichtbij een treffer. Met een afdraaiend schot wist hij bijna Pickens te verschalken, maar diens vingertoppen brachten nog redding.

Omar Cummings was met een half uur te spelen succesvol voor Colorado. De spits pikte een afgevallen bal op in het middenveld en stoomde vervolgens op richting het doel. Hij besloot zijn fraaie solo langs drie tegenstanders met een hard schot in de rechter bovenhoek.

In de slotfase leek de strijd van de Rapids nog resultaat te krijgen. De scheidsrechter zag in een valpartij van Akpan een penalty, tot verbazing van Akpan zelf. LA kreeg de strafschop tegen, maar Josh Saunders zorgde voor de driepunter door de penalty van Cummings knap te