MLB Week in Review – Dodgers & Mets ongeslagen de week door

Door

Colorado Rockies v New York Mets

In de MLB Week in Review kijkt SportAmerika elke week naar de stand van zaken in het Major League Baseball. Binnen elke divisie wordt er gekeken naar de stand van zaken en naar het programma voor aankomende week. Daarnaast worden ook de toppers en de floppers van afgelopen week per divisie benoemd. De rubriek behandelt de wedstrijd die van maandag tot en met zondag zijn gespeeld, de speelronde van vannacht (maandag op dinsdag) wordt volgende week in de volgende editie meegenomen.

American League East

Van de AL East valt momenteel nog weinig te maken. Al maakten de Baltimore Orioles afgelopen week wel een statement door zowel de series tegen Boston als New York te winnen. Komende week kunnen zij de Toronto Blue Jays, die een slechte week doormaakten met maar liefst vijf nederlagen, nog verder de kelder induwen terwijl de Boston Red Sox op bezoek komen in een vroege clash om de koppositie in de divisie.

Verder lijken de New York Yankees te zijn hersteld van hun vroege dip. De Tampa Bay Rays werden gesweept en daardoor klommen de Yankees op van de laatste plaats. Makkelijk gaat het komende week echter niet worden, want op het programma staan twee series tegen teams in vorm: de Detroit Tigers en de crosstown rival Mets.

Hot

Adam Jones – Baltimore Orioles (OF): Vorige week stond Jones ook al in dit rijtje, en deze week staat hij er wederom. Tegen de Red Sox en de Yankees was Jones in zes wedstrijden goed voor drie homeruns en negen RBI’s. En zijn slaggemiddelde? .520. De Orioles offense ziet er wederom goed uit dit seizoen en het moge duidelijk zijn dat Adam Jones de absolute drijfveer is in deze machine.

Steven Souza Jr. – Tampa Bay Rays (OF): De Rays raakten afgelopen seizoenen enkele sterkhouders kwijt, en hierdoor krijgen jongens als Steven Souza dit seizoen een kans in de basis. En de rookie maakt er voorlopig goed gebruik van. Net als Adam Jones was Souza goed voor drie homeruns en negen RBI’s, al was zijn slaggemiddelde wel iets lager met .379. Toch kan Souza wel zeggen dat hij voorlopig de verste homerun heeft geslagen:

Chris Archer – Tampa Bay Rays (SP): Staat er in Tampa Bay een nieuwe ace op in de persoon van Chris Archer? Zijn begin is ieder geval veelbelovend, en afgelopen week gooide hij tegen Toronto een formidabele pot door in zeven innings slechts twee hits op te geven en tegelijkertijd elf strikeouts te noteren. Het moge duidelijk zijn, deze Rays zijn niet zo zwak als dat iedereen van tevoren dacht.

Not

Asdrubal Cabrera – Tampa Bay Rays (SS): Verdedigend staat Cabrera zijn mannetje, maar aanvallend wil het maar niet vlotten bij de 29-jarige Dominicaan die in 2012 nog een All-Star was namens de Cleveland Indians. Afgelopen week kwam zijn on base percentage net boven de .107 uit, en hoe goed hij verdedigend ook is, zo’n laag percentage gaat de ploeg niet verder helpen.

Wade Miley – Boston Red Sox (SP): Het werpen van de Boston Red Sox is momenteel niet om over naar huis te schrijven, en dit komt deels door de belabberde prestatie die Wade Miley afleverde tegen de Washington Nationals. Na 2.1 innings had Miley al zeven punten opgegeven en daarmee was zijn dag al heel snel voorbij.

Rene Rivera – Tampa Bay Rays (C): Als catcher moest Rene Rivera iets meer offense produceren dan zijn voorgangers José Molina en Ryan Hanigan. Erg veel komt daar voorlopig nog niet van terecht, want met een slaggemiddelde van .091 en een on base percentage van .167 staat hij aanvallend in de onderste regionen van de American League.

Ook leuk om te lezen