Adam Greenberg krijgt eindelijk zijn MLB at-bat

Door

Adam Greenberg krijgt dan eindelijk zijn eerste slagbeurt in de Major League. De voormalig top prospect van de Chicago Cubs tekent een contract voor één dag bij de Miami Marlins. Greenberg zal op 2 oktober tegen de New York Mets zijn eerste en tevens laatste slagbeurt maken op het hoogste niveau. Met deze kans komt er een eind aan zowel een tragisch als een hartverwarmend verhaal.

The Adam Greenberg Story

Het moest de mooiste dag uit zijn leven gaan worden, 9 juli 2005. De Chicago Cubs haalden Greenberg op uit de Minor League en hij kreeg in de negende inning tegen de Florida Marlins het teken van zijn manager Dusty Baker. Greenberg mocht gaan pinch-hitten. De eerste bal die Marlins’ werper Valerido de los Santos gooide kwam hard in aanraking met het hoofd van Greenberg. Iedereen kon de klap horen.

Greenberg ging naar de grond en greep naar zijn hoofd. Hij verliet het veld met een hersenschudding. Sinds die ene pitch veranderde het leven van de jonge speler. Greenberg had last van duizeligheid en de na effecten van de hersenschudding. Zijn leven en zijn loopbaan werden een halt toegeroepen.

One At Bat

Sindsdien probeert Greenberg terug te keren op het hoogste niveau, hij speelde voor verschillende clubs uit de Minor en de Independent Leagues, zonder succes. Filmmaker en Cubs fan Matt Liston kwam met het idee om Greenberg in zijn strijd te helpen. Hij bedacht de website One At Bat waar fans een petitie konden onderteken om zo een club in de MLB te overtuigen om Greenberg een kans te geven.

De Marlins, over toeval gesproken, hapten toe. Dankzij de regels in de MLB geldt Greenberg’s debuut in 2005 als een plate appearance en niet als een officiele at-bat. Daar komt op 2 oktober verandering in. De droom van Greenberg gaat zeven jaar, twee maanden en 24 dagen later alsnog in vervulling. “I’m ready”, zei Greenberg in the Today Show van NBC, terwijl hij zijn tranen onder bedwang hield.

Hieronder een prachtige video over het verhaal van Adam Greenberg

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen