MLB Update: Ichiro homert in laatste at-bat in Seattle

Door

ichirosuzuki14

Ichiro Suzuki sloeg niet de verste, hardste of belangrijkste homerun van de avond. Het was wel de meest memorabele homerun, vooral voor de Seattle fans. In de 10-5 nederlaag kwam Ichiro aan slag in de negende inning en ramde de bal over het hek. Normaal is het lid van de 3.000 hit club niet bepaald een homerun hitter (115 HR in 9.708 at-bats), wat natuurlijk alleen maar toevoegt aan de magie van gisteravond.

Twaalf seizoenen speelde de Japanner voor de Seattle Mariners, waar hij vele hoogtepunten meemaakte. Zo was Ichiro een belangrijk lid van het 116-win team in 2001, toen hij de majors ook nog een leidde in zowel slaggemiddelde (.350) en gestolen honken (56). Daarnaast werd de buitenvelder tienmaal achter elkaar verkozen tot deelname aan de All-Star Game, terwijl hij ook elk jaar de Gold Glove award in de wacht sleepte. In 2004 zette Ichiro nog maar eens een record: 262 hits in één seizoen. Wát een carrière heeft hij beleefd in Seattle. De staande ovatie is dan ook begrijpelijk (zeker gezien de score).

Tegenstander Kyle Seager feliciteerde de tienmalig All Star al tijdens het bewandelen van de honken: “Je wil natuurlijk nooit dat een tegenstander een homerun slaat, maar deze was speciaal. Ik kreeg er kippenvel van.” Terwijl Ichiro zelf toegaf voor de homerun te gaan: “Het was mijn laatste slagbeurt, natuurlijk, en mijn laatste kans. Met de stand van de wedstrijd was de homerun het enige waar ik voor ging. Ik zag de bal de tribune ingaan en ik moest mezelf even knijpen om zeker te weten dat het echt was. Ik ben erg dankbaar dat het gebeurde.” Ook gaf hij aan op nog een trip naar Seattle te hopen. De kans daarop is echter klein, daarvoor zouden beide teams de World Series moeten halen (of Ichiro getrade naar een ander team).

Wat gebeurde er verder in de MLB vannacht?

  • Madison Bumgarner keerde voor het eerst sinds zijn legendarische optreden in Game 7 van de World Series in 2014 terug in Kansas City. Dit keer liep het minder goed af voor “MadBum” en de Giants. Ze verloren alweer hun tiende wedstrijd van het jaar, nadat ze shut out werden door de Royals onder leiding van Chavez (3-0, 0,44 ERA). Inmiddels zijn de Giants 0-4 in starts van Bumgarner, mede doordat hij in totaal slechts drie runs support heeft mogen ontvangen (waarvan twee door middel door homeruns van Bumgarner zelf).
  • De Washington Nationals speelden gisterennacht met Atlanta Braves-ace Julio Teheran en de Braves bullpen. De Nats verzamelden maar liefst 20 hits en wonnen de wedstrijd met 14-4. Bryce Harper was de grote man met twee homeruns, waaronder een grandslam, op Teheran.
  • Milwaukee Brewers closer Neftali Feliz heeft zijn team geen dienst bewezen tegen de Chicago Cubs. Hij verspeelde een 4-3 voorsprong in de negende inning tegen de huidig World Series kampioen. Eerst sloeg Kris Bryant het gelijkmakende punt binnen via een single, waarna Addison Russell een 3 run homerun lanceerde voor de walkoff. De Cubs voorkomen daarmee dat ze onder .500 zakken dit jaar.

 

Ook leuk om te lezen