MLB Update: Hudson tekent bij de San Francisco Giants

Door

Cincinnati Reds v Atlanta BravesTim Hudson keert terug in de Bay Area. De 38-jarige pitcher is een tweejarig contract ter waarde van 23 miljoen dollar overeengekomen met de San Francisco Giants. Hudson speelde tussen 1999 en 2004 ook in deze regio en was onderdeel van de Oakland A’s Big Three (Hudson, Mark Mulder en Barry Zito). De laatste negen seizoenen stond Hudson als startende werper op de heuvel voor de Atlanta Braves.

De Giants voegen een echte innings eater toe aan de starting rotation. Bij de Braves was Hudson goed voor gemiddeld 27 starts en 175 innings per seizoen, en dat terwijl hij het seizoen 2008 en een deel van 2009 miste vanwege een Tommy John Operatie. Daarnaast kwam hij vorig jaar na 24 juli niet meer in actie vanwege een gebroken enkel.

Hudson is een echte groundball pitcher. Volgens FanGraphs behoorde zijn 55.8 procent groundball rate afgelopen seizoen bij de tien beste in de Majors voor pitchers met minimaal 120 innings. De Giants starting rotation krijgt een boost met de komst van Hudson (1.0 WAR in 2013 vergeleken met -2.6 WAR van Barry Zito). Eerder wisten de Giants al Tim Lincecum voor langer te binden, twee jaar en 35 miljoen dollar.

Raul Ibanez terug naar de Yankees?

De New York Yankees zouden interesse hebben in de diensten van Raul Ibanez. De 41-jarige outfielder speelde in 2012 ook al voor de Bronx Bombers en hij groeide uit tot een publiekslieveling met zijn twee home runs in de ALDS tegen de Baltimore Orioles. Afgelopen seizoen bij de Seattle Mariners bleek Ibanez een echte power hitter (29 home runs).

Tip voor Yankees’ manager Joe Girardi: gebruik Ibanez uitsluitend als aangewezen slagman. Anders krijg je dit soort praktijken:

ibanez-takes-pride

Carlos Ruiz blijft bij de Philadelphia Phillies

Carlos Ruiz mag zich de vierde best betaalde catcher noemen in baseball. De 35-jarige catcher tekende een driejarig contract ter waarde van 26 miljoen dollar en blijft dus bij de Philadelphia Phillies (ondanks de interesse van de Boston Red Sox). Alleen Buster Posey (18.56 miljoen), Yadier Molina (15 miljoen) en Miguel Montero (12 miljoen) verdienen meer dan Ruiz die afgelopen seizoen goed was voor een .268/.320/.368 statline.

Overig nieuws:

* Josh Johnson ziet een overgang naar de San Diego Padres of de San Francisco Giants wel zitten. De 29-jarige free agent heeft een teleurstellend 2013 achter de rug met een 6.20 ERA in zestien starts voor de Toronto Blue Jays.

* De Colorado Rockies hebben de eerste free agent binnen. Closer LaTroy Hawkins tekende een eenjarig contract ter waarde van 2.5 miljoen dollar.

* Gaan de New York Mets all-in voor Robinson Cano?

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen