MLB Update: Cubs halen Zobrist, doen Castro weg aan Yankees

Door

Philadelphia Phillies v Chicago Cubs

Het was gisteren wederom een enerverende avond wat betreft MLB-transfers. Met name de Chicago Cubs waren druk bezig, terwijl de Arizona Diamondbacks veel opgaven om hun starting rotation verder te versterken.

Cubs doen Castro weg, halen ervaren Zobrist binnen
De Cubs stonden vorig jaar bekend om hun jonge selectie, maar hebben met Ben Zobrist een schat aan ervaring binnengehaald. De 34-jarige Zobrist was afgelopen seizoen een belangrijk onderdeel bij de Kansas City Royals en kon mede daardoor op veel interesse rekenen. In de afgelopen vijf jaar heeft Zobrist altijd een OBP gehad van minimaal .350.

Vooraf werd gedacht dat de New York Mets – die naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe tweede honkman nodig hebben – de grote favoriet waren, maar uiteindelijk viel de keuze van Zobrist op de Cubs waar hij een contract voor vier jaar en $56 miljoen tekent. Dit zou voor een groot deel te maken hebben met de aanwezigheid van Joe Maddon – die in Tampa Bay een aantal jaren de coach van Zobrist was – en het feit dat Chicago dichtbij zijn thuisbasis ligt.

De komst van Zobrist betekende dat de 25-jarige Starlin Castro weg geruild kon worden en hij zal komend seizoen uit gaan komen voor de New York Yankees. Werper Adam Warren gaat de andere kant op (samen met de ervaren korte stop Brendan Ryan) en in de Bronx zal Castro de komende jaren met landgenoot Didi Gregorius een solide duo moeten gaan vormen in het infield.

Castro sloeg vorig seizoen slechts .265 maar slaat .281 over zijn gehele carrière en heeft altijd bekend gestaan als één van de grootste talenten in het honkbal. Aan de andere kant had Warren namens de Yankees afgelopen jaar een ERA van 3.29 in 17 starts en meer dan 20 relief appearances.

Diamondbacks gaan ver voor Shelby Miller
Afgelopen seizoen ruilden de Atlanta Braves outfielder Adam Heyward naar de St. Louis Cardinals voor Shelby Miller, en hoewel de Braves open stonden voor een trade voor Miller had niemand kunnen verwachten dat een team zo ver zou gaan als dat de Arizona Diamondbacks gingen.

Ondanks dat zij namelijk de 25-jarige Miller (3.02 ERA in 2015) bemachtigen, hebben zij hiervoor wel de eerste draftpick van 2015 (Darby Swanson), outfielder Ender Inciarte en werper Aaron Blair moeten opgeven.

Miller wordt pas over drie jaar een free agent, en zal in Arizona nu een formidabel trio gaan vormen met de andere aanwinst, Zack Greinke, en Patrick Corbin. Aan de andere kant krijgen de Braves de beschikking over een getalenteerde infielder (Swanson), een nieuwe centerfielder (Inciarte) en een toekomstige werper voor hun starting rotation (Blair).

Gyorko mag geluk gaan beproeven in St. Louis
Meer dan een jaar geleden gaven de San Diego Padres een dik contract aan de nu 26-jarige tweede honkman Jedd Gyorko. Sindsdien ging het echter bergafwaarts (slaggemiddelde van .229 sinds zijn nieuwe contract van zes jaar en $35 miljoen) met zijn spel en in een poging om zijn carrière nieuw leven in te blazen, is hij weg geruild naar de St. Louis Cardinals.

Outfielder Jon Jay gaat ondertussen de andere kant op. Hij was vanaf 2010 vaak de startende centerfielder in St. Louis, maar blessures en een slaggemiddelde van .210 in 2015 maakten hem voor het aankomende seizoen overbodig. Over zijn gehele carrière heeft Jay een gemiddelde van .287 en zijn contract loopt volgend seizoen af.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen