MLB Update: Cruz tekent bij Orioles

Door

Los Angeles Angels of Anaheim v Texas Rangers

Na maanden van speculatie en onderhandelingen heeft Nelson Cruz eindelijk onderdak gevonden. De 33 jarige outfielder afgelopen jaar spelend voor de Texas Rangers tekent een eenjarig contract bij de Baltimore Orioles

Cruz
Met het contract ter waarde van acht miljoen dollar verdient Cruz meer dan zes miljoen minder dan wanneer hij het qualifying offer ter waarde van 14,1 miljoen van de Rangers had geaccepteerd. Cruz sloeg vorig jaar 27 homeruns, met 79 RBI’s tegen een gemiddelde van .266 in 109 wedstrijden. Tijdens het seizoen zat hij een schorsing van 50 wedstrijden uit vanwege het gebruik van PED’s.
Opvallend genoeg blijken dopingzondaars, Jhonny Peralta uitgezonderd, allemaal gemiddeld acht miljoen per jaar te verdienen of zoals Jon Heyman twitterde:

 

De outfielder zal in Baltimore voornamelijk als DH’s worden gebruikt en samen met onder andere Chris Davis en Adam Jones vormt hij een imposante slagploeg voor de Orioles.

Gardner
De ploegen in AL East zijn de laatste dagen erg actief. Zo tekenden Jimenez en Cruz bij de Orioles en kwamen de New York Yankees tot overeenstemming met Brett Gardner. De outfielder (30) tekent een contract voor vier jaar ter waarde van 52 miljoen dollar. Na de komst van Jacoby Ellsbury en Carlos Beltran met daarbij de left overs Ichiro Suzuki en Alfonso Soriano leken de dagen voor Gardner geteld in New York. Gardner net als Ellsbury een snelle centerfielder zal voornamelijk in het linksveld gaan spelen en geeft de Yankees een geweldig verdedigend outfield. De linkshandige Gardner had in 2013 een statline van .273/8/52 met daarbij 24 gestolen honken.

Short Hops

  • Oudgedienden Roy Halladay en Barry Bonds zijn de komende weken toegevoegd aan de trainersstaf van respectievelijk de Philadelphia Phillies en de San Fransisco Giants. Vooral de rol van Barry Bonds is opzienbarend gezien zijn besmette verleden en de vele rechtzaken waarbij hij betrokken was de afgelopen jaren. Uiteindelijk zal zijn rol die van Guest Hitting Instructor zijn en wat je ook van Bonds vindt: the man could hit!
  • Andrew Bailey naar de Yankees. De voormalige closer van de Aokland A’s en Boston Red Sox tekent een minor league contract bij de ploeg uit New York. Bailey, herstellende van een schouderoperatie, zal vermoedelijk starten in de minors en geeft de Yankees een ervaring pitcher voor de laatste innings.
  • Zach Greinke heeft zich de hoon van een natie op zijn hals gehaald door te stellen niet enthousiast te zijn voor de trip naar Australië waar de Los Angeles Dodgers en Arizona Diamondbacks het MLB seizoen officieel zullen openen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen