MLB Update: Arroyo vindt onderdak

Door

Pittsburgh Pirates v Cincinnati Reds

In het weekend dat de eerste spelers zich hebben gemeld voor spring training, A-Rod zijn rechtzaak niet heeft doorgezet hebben enkele spelers onderdak gevonden bij verschillende ploegen. De biggest fish was Bronson Arroyo die voor twee jaar naar de Arizona Diamonbacks gaat.

Arroyo

Bronson Arroyo, de pitcher met de karakteristieke leg kick,  heeft lang moeten wachten op een nieuwe club voor 2014 en mag nu gelijk aan de bak. Zijn nieuwe team, de Arizona Diamondbacks, is samen met de Los Angeles Dodgers uitverkoren om het seizoen te openen in Australië. Of de 37 jarige rechtshandige werper daadwerkelijk in een van die wedstrijden gaat gooien valt te bezien. De Diamondbacks hebben een degelijke rotatie met Patrick Corbin, Brandon McCarthy, Wade Miley en Trevor Cahill. Neem daarbij Randall Delgado en Archie Bradley als potentiele starters en je hebt dus drie spelers voor de laatste plaats in de rotatie. Opties dus voor skipper Kirk Gibson.
Arroyo, die een tweejarig contract tekende ten waarde van 23,5 miljoen staat bekent als een workhorse. Gerekend vanaf 2005 gooide hij gemiddeld 211 innings, met daarbij vorig jaar in hitter friendly Great American Ballpark een ERA van 3.79.

Crisp

Een andere speler die een tweejarig contract tekende was Oakland A’s outfielder Coco Crisp. Met zijn nieuwe contract met een waarde van 22,75 miljoen blijft de agressieve lead off center fielder ten minste tot 2016 in het groen gele uniform van de Athletics. Crisp, die vorig voor een lead off hitter veel homeruns (22) sloeg kan ook in 2017 bij de A’s spelen. Daarvoor dient hij de komende seizoenen wel gezond te blijven. Geen vanzelfsprekendheid in zijn geval.

Short hops

  • De Chicago Cubs en Jeff Samardzija zijn een eenjarig contract overeengekomen ter waarde van 5,345 miljoen. Daarmee blijft de hard gooiende voormalige wide receiver nog een jaar te bewonderen in de Windy City.
  • Paul Maholm heeft getekend bij de Dodgers. De voormalige linkshandige werper van de Pittsburgh Pirates, Chicago Cubs en de Atlanta Braves zal het gevecht moeten aangaan met Josh Beckett en Chad Billingsley als vijfde starter.
  • Opmerkelijk nieuws uit New York. GM Brian Cashman noemde Tanaka, die ze het meest lucratieve contract voor een buitenlandse speler in Yankee geschiedenis hebben gegeven, een nummer 3 starter. Wil Cashman de druk wegnemen bij de Japanner? Of vindt hij de werper echt een nummer 3 starter? We zullen het gaan zien!

(Foto: Getty Images)

Ook leuk om te lezen