MLB in 2014 naar Nederland

Door

De sportwethouders van Amsterdam (Eric van der Burg, links op de foto) en Haarlemmermeer (Michel Bezuijen, tweede van rechts) hebben van Major League Baseball (MLB) de toezegging gekregen dat, als de MLB besluit om in 2014 drie wedstrijden uit de beroemde Amerikaanse profcompetitie in Europa te houden, de keuze op Nederland zal vallen.

Daarmee hebben Amsterdam/Haarlemmermeer een belangrijke stap gezet om een uniek mondiaal evenement naar ons land te halen.

Op het hoofdkantoor van de Amerikaanse profhonkbalorganisatie hadden de twee wethouders een ruim twee uur durend gesprek met Paul Archey, vicepresident van de MLB.

In het bijzijn van ondermeer Robert Eenhoorn, voormalig speler van New York Yankees en nu technisch directeur van de Nederlandse honkbalbond, werd het bidbook aangeboden. Daarin staat het nieuwe stadion omschreven, dat in Park21 tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep wordt gebouwd en een capaciteit van 25.000 toeschouwers krijgt.

Major League Baseball kan de wedstrijden in Nederland gebruiken om honkbal in Europa te promoten. De drie duels zullen in meer dan 200 landen worden uitgezonden voorzien van commentaar in 17 verschillende talen.

Het evenement moet zichzelf terug verdienen via ticketing, nationale sponsoring sales, hospitality sales en de secundaire bestedingen van bezoekers. De opbrengsten van televisierechten en internationale sponsoring sales komen aan Major League Baseball toe.

De leiding van Major League Baseball neemt begin november, na overleg met de clubs, een beslissing over de Amsterdam Series . Gaat het licht op groen, dan is het de bedoeling dat de Major League een meerjarige overeenkomst met Amsterdam/Haarlemmermeer aangaat.

Bron: www.topsportamsterdam.nl/content/major-league-kiest-voor-amsterdam

Foto: Henk Seppen

4 Reacties
 1. leodenhaag 10 jaar ago

  Is er al Bekend welke teams dat zullen zijn?

  • Sjoerd 10 jaar ago

   Heb geduld Leo, de deal is nog niet eens rond en de clubs zijn als het goed is pas bekend bij de bekendmaking van het schema van het 2014 seizoen… Ver weg dus nog 🙂

 2. René 10 jaar ago

  Hoop op de Red Sox tegen Yankees, die hebben de meeste uitstraling overseas.

 3. Darch 10 jaar ago

  Ik dacht dat ik vorig jaar al iets las dat een van die twee ploegen de White Sox zou zijn… Maar misschien was dat slechts een schot voor de boeg.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen