MLB Dutch Report: Gregorius worstelt met zichzelf

Door

Naamloos

Wil je weten hoe het ‘onze jongens’ dit seizoen vergaat in Major League Baseball? Geen probleem. In deze rubriek praten we je bij over de prestaties van mannen als Xander Bogaerts, Andrelton Simmons en Kenley Jansen. De rangschikking is gebaseerd op de statistiek Wins Above Recplacement (WAR) van FanGraphs.

Week 3 (maandag 20 april t/m zondag 26 april).

Naamloos

Sportief gezien een dramatische week voor de Atlanta Braves met vijf nederlagen in zes wedstrijden, maar Andrelton Simmons zal toch enigszins tevreden zijn met zijn prestaties aan slag. De 25-jarige shortstop ging op bezoek bij de New York Mets 4-uit-10 met drie binnengeslagen punten, waaronder een RBI-single.

In de serie tegen de Philadelphia Phillies verzamelde Simmons drie honkslagen en noteerde hij, net als Bogaerts, zijn eerste long bomb van het seizoen. Waren er verdedigend dan geen hoogtepunten van de tweevoudig Gold Glove-winnaar? Zijn backhanded stop op een honkslag van Daniel Murphy zag er gelikt uit.

Naamloos

Praten en nog eens praten. Xander Bogaerts verkeert in een ‘kleine slump‘ en ging in gesprek met de hitting coach van de Boston Red Sox om aan zijn swing te werken. Het resultaat is nog niet daar, want van de zeven wedstrijden zat de 22-jarige Nederlander twee wedstrijden aan de kant en hij verzamelde slechts twee honkslagen in zestien slagbeurten. Eén van die honkslagen was wel zijn eerste homerun van het seizoen.

Naamloos

In de serie tegen de Detroit Tigers zag je duidelijk dat Didi Gregorius vooral nog worstelt met zichzelf. Een RBI-double wisselde hij af met enkele denkfouten in het veld. Joe Girardi, manager van de New York Yankees, maakt zich echter geen zorgen.

Aanvallend verzamelde Gregorius vier honkslagen (twee doubles) met twee binnengeslagen punten en liet hij tegen de New York Mets met een atletische vangbal zien waar hij verdedigend tot toe in staat is. Hij zal echter constanter moeten presteren om de harten van de Yankee-fans te veroveren.

Schoop

Blessure update:

kj

De comeback van Kenley Jansen bij de Los Angeles Dodgers komt steeds dichterbij. Afgelopen week gooide hij in San Francisco zijn eerste bullpen session.

Lees ook MLB Dutch Report van vorige week.

* .000/.000/.000 staat voor slaggemiddelde, on-base percentage en slugging percentage. Een 100 wRC+ is league average

Ook leuk om te lezen