UFC kampioen wordt gezocht door de politie

Door

UFC 182: Jones v Cormier

UFC Light Heavyweight kampioen Jon Jones wordt door de politie van Albuquerque gezocht. De MMA-vechter zou een zwangere vrouw hebben aangereden en is vervolgens gevlucht. Door het zoveelste incident met Jones staat de main event van UFC 187 dan ook op losse schroeven.

Gisteren ontplofte twitter nadat twee bloggers met het nieuws naar buiten kwamen. Jones reed een andere auto aan waarin een zwangere vrouw in reed. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht en maakt het inmiddels goed. De UFC bevestigde dat Jones een verdachte is in de zaak en dat de politie naar hem op zoek is. “We zijn op de hoogte dat de politie in Albuquerque graag met Jon Jones wil praten over het incident. Op dit moment verzamelen we alle feiten en zullen pas uitgebreid reageren wanneer er meer bekend is”, aldus de woordvoerder van de UFC. Jones is zelf onbereikbaar voor iedereen. Zijn trainers en managers hebben hem de afgelopen 48 uur niet gesproken.

Het is niet de eerste keer dat Jones in opspraak raakt. In januari werd hij betrapt op het gebruik van cocaine in aanloop naar zijn gevecht met Daniel Cormier. In 2012 werd hij opgepakt, omdat hij dronken achter het stuur zat. Daarnaast heeft hij regelmatig controversiële opmerkingen geplaatst op zijn social media account. De 27-jarige Jones is het boegbeeld van de UFC en is een van de beste vechters ooit. Het is de vraag wat de UFC gaat doen na het zoveelste incident. Op 23 mei zou hij in actie moeten komen tegen Anthony ‘Rumble’ Johnson. Meer nieuws over het gevecht en de situatie met Jon Jones zal later volgen.

Foto’s: Getty Images / Zuffa (UFC)

Ook leuk om te lezen