Missouri verslaat Georgia en blijft ongeslagen

Door

Missouri v GeorgiaGeorgia – voor ’t weekend nummer zeven op de ranking, gedoodverfd favoriet voor de SEC East en kanshebber voor de nationale titelstrijd – zou wel even winnen van het kleine [25] Missouri. Want hoewel Missouri nog ongeslagen was, in tegenstelling tot Georgia, nam niemand de kansen van de Tigers echt serieus. Na dit weekend zal men echter anders tegen Mizzou aankijken, want met een overtuigende 41-26 overwinning zorgden ze niet alleen voor de verrassing van het weekend, maar ook voor een einde aan de titelaspiraties van Georgia.

Aan het begin van het tweede kwart pakte Mizzou de leiding, om deze vervolgens niet meer uit handen te geven. Georgia leek nog even terug te komen in het derde kwart, maar maakte eigenlijk nooit echt een kans tegen de overtuigend spelende Tigers. Mizzou was simpelweg te sterk voor Georgia en speelde vrijwel foutloos.

Gelijk met de overwinning van Mizzou kwam echter ook een groot verlies. Quarterback James Franklin moest namelijk geblesseerd van het veld en zal de rest van het reguliere seizoen missen. Een flinke aderlating voor het team, welke wel eens snel gevoeld zou kunnen worden. De komende twee weken moeten de Tigers het namelijk opnemen tegen Florida en South Carolina. Het is dus nog maar zeer de vraag of Mizzou de huidige ongeslagen reeks lang voort kan zetten.

Mogelijkheden zijn er echter zeker. Vervangend quarterback Maty Mauk heeft niet veel kunnen laten zien in het restant van de wedstrijd, maar maakte in ieder geval geen fouten. En dan is er nog wide receiver Bud Sasser, die ook een goede arm heeft. Samen zorgden deze twee ook voor de actie van de wedstrijd. Mauk gooide een achterwaartse pass naar Sasser, welke vervolgens de bal foutloos de 40 yards richting de endzone wierp voor een touchdown. Een prachtige trickplay om te zien, maar vooral een play die Mizzou hoop zal geven dat er nog talent genoeg is om te blijven winnen.

En Georgia? Dromen van de nationale titelstrijd zullen ze zeker niet meer doen en zelfs voor een kans om voor het SEC-kampioenschap te mogen spelen zijn ze nu afhankelijk van meerdere andere teams die moeten verliezen. Het seizoen van Georgia lijkt dan ook voorbij en dat had vooralsnog niemand zo vroeg verwacht.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen