Ming vindt plek in Hall of Fame nog te vroeg

Door

Een plek in de Hall of Fame is een grote eer. Voor de sporter is dit dé bekroning van de carrière. Ultieme erkenning en respect in het Mekka van de sport. Wie wil dat nou niet? Nou, Yao Ming. Al moet daar direct aan worden toegevoegd dat de Chinees dit nog niet wil.

Ming’s zaakwaarnemer John Huizinga heeft laten weten dat de in juli gepensioneerde basketballer bedankt voor de eer om al in 2012 te worden opgenomen. Een afgevaardigde van de Chinese media had de voormalige center van de Houston Rockets genomineerd als a contributor to the game.

Dat had kunnen betekenen dat de achtvoudig All Star volgend jaar een plaatsje zou kunnen krijgen in de Naismith Basketball Hall of Fame. Liever nog een aantal jaar wachten is het verzoek aan John Doleva; HoF-president en CEO.

,,Huizinga heeft aangegeven dat Ming groot respect heeft voor het instituut en al net zoveel voor de spelers die tot het selecte gezelschap van de Hall of Fame behoren. Hij stelt nu dat hij het voor zich zelf nog te vroeg vindt om als een van hen te worden gezien”, is de verklaring van Doleva.

Een kleine twee maanden terug kondigde Ming zijn gedwongen basketbal-vut aan. Vooral een chronische voetblessure zit het sporten op topniveau dwars. Als speler zou hij pas op z’n vroegst in 2017 in aanmerking kunnen komen voor de eregalerij; vijf volledige seizoenen na zijn vaarwel.

Vermoedelijk kan de 2,29 meter lange Ming echt al eerder worden verkozen vanwege zijn rol als bruggenbouwer. Mede door zijn komst naar Amerika kreeg de NBA mogelijkheden op de Chinese markt. NBA-commissioner David Stern roemde hem al voor zijn pionierschap toen de 30-jarige zijn afscheid wereldkundig maakte aan de pers.

Zijn nominatie as a contributor to the game kan hij op elk moment weer geldig maken. Daarvoor moet Ming zelf contact opnemen met Doleva.  Vervolgens zal een internationaal paneel zich buigen over zijn verdiensten. ,,Op dit moment is het echt aan hem. De bal ligt bij hem”, aldus de president.

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen