Miami Heat in game 6 zonder Haslem

Door

Miami Heat moet het in wedstrijd zes van de best-of-sevenserie tegen Indiana Pacers stellen zonder Udonis Haslem. De forward werd door de NBA geschorst voor één duel naar aanleiding van zijn flagrant fout op Tyler Hansbrough in game vijf. Tijdens het duel beoordeelden de scheidsrechters de fout als een flagrant-1, maar de league verhoogde de fout naar een flagrant-2 met schorsing. De zesde ontmoeting tussen de Heat en de Pacers staat donderdag op het programma in Indiana. Miami leidt de series met 3-2.

Het gemis van de 31-jarige Haslem is een grote aderlating voor de Heat, die het ook al moeten stellen zonder de geblesseerde Chris Bosh. Miami leek het recept te hebben gevonden om de grote mannen van Indiana, Roy Hibbert en David West, in bedwang te houden. Nu zonder Haslem moet coach Erik Spoelstra zoeken naar andere oplossingen. Haslem had in game 4 een belangrijk aandeel in de zege met vier afstandsschoten en leek met tien punten in wedstrijd vijf zijn ritme te hebben gevonden. Daarnaast is de energie die hij vanaf de bank van de Heat brengt vaak belangrijk. Deze series stond Haslem gemiddeld zeventien minuten op het veld en kwam daarin tot zes punten en ruim vier rebounds.

De fout van Haslem was een reactie op een eerdere fout van Hansbrough op Dwyane Wade. Die werd door de scheidsrechters ook als een flagrant-1 beoordeeld. En ook deze fout werd verhoogd naar een flagrant-2. Hansbrough werd echter niet geschorst door de league.

Met de schorsing van Haslem was de koek voor de Heat echter nog niet op. Spoelstra hoeft in elk geval niet te twijfelen of hij center Dexter Pittman wederom, net als in game 3, een startplaats wil geven. Pittman werd geschorst, en wel voor drie duels. De center deelde in de slotminuut een forse tik uit aan Lance Stephenson, die in game 3 een choke-gebaar richting LeBron James maakte nadat die twee vrije worpen had gemist. Voor de fout kreeg Pittman tijdens het duel ook een flagrant-1, maar die werd door de league omgezet naar een flagrant-2 en dus drie duels schorsing.

De schorsing kost Haslem zo’n 35 duizend dollar, Pittman moet ruim 20 duizend dollar inleveren.

De fout van Haslem:

De fout van Pittman:

Ook leuk om te lezen