Memphis Grizzlies-coach Joerger mag op zoek naar nieuwe baan

Door

Oklahoma City Thunder v Memphis Grizzlies - Game Six

De Memphis Grizzlies lijken nu toch echt het roer volledig om te gooien. De coach van de Grizzlies, Dave Joerger, heeft van zijn club toestemming gekregen om met de Minnesota Timberwolves te praten. Dat melden Amerikaanse media woensdag. Joerger heeft waarschijnlijk later deze week een interview voor de baan van hoofdcoach in Minnesota met Timberwolves-GM FLip Saunders. Eerder deze week ontdeed Grizzlies-hoofdeigenaar Robert Pera zich al van CEO Jason Levien en assistent general manager Stu Lash.

De veertigjarige Joerger, die net zijn eerste seizoen bij de Grizzlies heeft afgesloten, en het management van de club leven al een tijd op gespannen voet. Eigenaar Pera zou de coach al vroeg in zijn rookie-jaar hebben willen ontslaan. Deze spanningen zouden een van de redenen zijn van het vertrek van de een gedeelte van het management.

Ondanks dat, en veel blessures (onder meer Marc Gasol, Mike Conley en Tony Allen misten flinke stukken van het reguliere seizoen), wist Memphis dit seizoen vijftig wedstrijden te winnen en de play-offs te halen. Daarin werden de Grizzlies in zes wedstrijden verslagen door de Oklahoma City Thunder.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen