Melodrama ten einde: Anthony naar New York

Door

Een van de langst lopende basketball-soaps van de voorbije jaren is dan eindelijk ten einde. De ontknoping? In een megadeal tussen de Denver Nuggets en de New York Knicks vertrekt All Star-forward Carmelo Anthony per onmiddellijke ingang naar Madison Square Garden.

Behalve Anthony, vertrekken ook Chauncey Billups, Shelden Williams, Anthony Carter en Renaldo Balkman naar de Big Apple. In ruil daarvoor krijgt Denver Wilson Chandler, Raymond Felton, Danilo Gallinari, Timofey Mozgov, een first round pick, twee second round picks, en nog eens drie miljoen dollar.

Volgens een bron beschouwt New York het behoud van rookie guard Landry Fields als een overwinning. De club heeft ondanks de deal bovendien nog voldoende financiele armslag in 2011 en 2012.

Met zijn overgang naar New York gaat Anthony’s wens dan eindelijk in vervulling, want de Knicks waren van meet af aan zijn eerste keus. ‘Melo’ zal bij zijn nieuwe werkgever waarschijnlijk een contractverlening van drie jaar (ter waarde van 65 miljoen dollar) tekenen.

Die aanbieding lag sinds afgelopen zomer voor hem overigens ook al in Denver op tafel. De Nuggets voelden zich echter gedwongen om de forward per direct te verhandelen, omdat hij komende zomer als free agent gratis de deur uit zou zijn gewandeld.

Met de deal troefden de Knicks buurman de New Jersey Nets af. De Knicks en Nets waren voor Anthony de enige overgebleven opties, omdat Denver de forward weigerde over te hevelen naar een concurrent (lees: de LA Lakers) in de Western Conference.

In New York zal Anthony met Amare Stoudemire een superduo gaan vormen, dat, zo is de verwachting, de strijd in het Oosten met de Miami Heat, Boston Celtics en Chicago Bulls aan zullen gaan.

Foto: free-sport-wallpapers.com

1 Reactie
  1. Don Knicks 12 jaar ago

    Danilo Gallinari verhandelen is STUPID!!!
    Why ?!?!?!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen