Mark Daigneault maakt promotie en wordt head coach OKC Thunder

Door

De Thunder waren een van de weinige teams die nog geen nieuwe head coach hadden. Dit probleem is nu opgelost. Mark Daigneault, assistent onder de vertrokken Billy Donovan, maakt promotie. Hij zal vanaf komend seizoen de nieuwe head coach zijn van de OKC Thunder.


WEINIG ERVARING


MAAR VEEL POTENTIE

Dat is eigenlijk het korte maar krachtige verhaal van Mark Daigneault. Hij was zowel bij Florida (2010-14) als bij de Thunder (2019-heden) assistent van Donovan. Daartussen was hij vijf jaar head coach van de Oklahoma City Blue (G-League team van de Thunder). Dat is dan ook zijn enige ervaring als head coach.

Hij vervangt dus Donovan, die ‘na goed overleg’ vertrok bij de Thunder. De playoffs werden afgelopen seizoen verrassend genoeg gehaald. Vervolgens maakten de Thunder het in de eerste ronde de Rockets verdomd moeilijk, maar gingen ze naar zeven duels wel naar huis (3-4). De kan is groot dat de Thunder zich nu gaan focussen op een rebuild, en dat was niet waar Billy Donovan op zat te wachten. Vervolgens hebben beide partijen besloten uit elkaar te gaan.

HOE ZIT DE TOEKOMST ERUIT?

De draft is over precies een week. De Thunder hebben de 25ste pick in deze draft. Dit is meteen de eerste mogelijkheid om die rebuild in gang te zetten. Daarnaast zijn de geruchten omtrent een Chris Paul trade wederom daar. De vraag is: wie is bereid het enorme contract van Chris Paul over te nemen? Verder hebben Hamidou Diallo, Abdel Nader en Deonte Burton een teamoptie, terwijl Mike Muscala een spelersoptie heeft. De rest van de selectie ligt nog een jaar of langer vast. Heel druk zullen de Thunder dus niet gaan zijn.

Photo: Dennis Slagle/NBAE via Getty Images

Ook leuk om te lezen