Marc-Andre Fleury redt de Pittsburgh Penguins

Pittsburgh Penguins

De Pittsburgh Penguins hebben met 3-2 gewonnen van de New Jersey Devils. Na afloop waren het niet de goals die veel besproken werden, maar vooral verschillende saves van de nog wel eens bekritiseerde Penguins-goalie Marc-Andre Fleury.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Penguins. Binnen een kwartier stond Pittsburgh in eigen huis met 3-0 voor tegen de Devils. Pascal Dupuis opende de score na 41 seconden, zo’n zeven minuten later verdubbelde Chris Conner de score en nog binnen het eerste kwartier maakte Jayson Megna er 3-0 van. Pittsburgh kwam in de eerste periode tot twaalf schoten tegen New Jersey maar zeven. Het was de enige periode dat de Penguins vaker op goal schoten dan de Devils.

In de tweede periode was het New Jersey dat de dienst uitmaakte. Na drie minuten scoorde Patrik Elias de 3-1. Iets meer dan een minuut later stond er zelfs 3-2 op het scorebord. Dainius Zubrus was de doelpuntenmaker. Daarna waren het niet de aanvallers die zich toonden, maar Pittsburgh-goalie Marc-Andre Fleury.

In de tweede periode kwamen de Devils tot negentien schoten en in de derde periode tot dertien. De Penguins konden daar in beide periodes samen maar elf schoten tegenover stellen. Het was dan ook met name door enkele katachtige reddingen van Fleury dat de Penguins hun vroege en ruime voorsprong uiteindelijk niet uit handen gaven. Onderstaand twee van de fabelachtige reddingen die Fleury maakte.

Pittsburgh nadert door deze overwinning Eastern Conference-koploper Boston. De Bruins hebben nog wel een punt meer en tevens een wedstrijd minder gespeeld. De Penguins staan nu tweede met een klein gaatje van vier punten voorsprong op naaste achtervolger Montreal Canadiens. De New Jersey Devils staan dertiende en lijken voorlopig geen kanshebber voor play-offs.