Maple Leafs na negen jaar terug in play-offs

Door

Toronto Maple Leafs v Ottawa Senators

9 jaar lang hebben de Toronto Maple Leafs er op moeten wachten, maar de ploeg uit de Original Six heeft zich dankzij een 4-1 zege bij de Ottawa Senators weer eens geplaatst voor de NHL Play-offs.

In de Battle of Ontario schoten de Senators in eigen huis liefst 50 maal op doel, maar dankzij goals van James van Riemsdyk (2), Nazem Kadri en Joffrey Lupul was de enige goal van Jakob Silfverberg die dat opleverde niet voldoende voor de winst.

Welke seed de 13-voudig kampioenen gaan vervullen is niet bekend, maar met de zege kan nummer 9 Winnipeg Jets de Maple Leafs niet meer passeren op de ranglijst. De Jets verloren in een boeiende wedstrijd tegen de New York Islanders. Bryan Little liet bij zijn 4-4 twee minuten voor het einde van de wedstrijd nog het dak van het MTS Centre af gaan en forceerde zo een overtime. Hierin werd ondanks enkele grote kansen niet in gescoord. In de shootout schoot John Tavares zijn ploeg naar de winst. Door de zege en het verlies van de Senators klimmen de Islanders naar plaats 6.

Southeast Division

De Jets verloren met het puntverlies een belangrijke slag in de strijd om de winst in de Southeast Division en daarmee de derde seed in de Eastern Conference. De Washington Capitals versterkten hun koppositie met een 5-1 zege tegen de Montreal Canadiens. Onder andere dankzij twee treffers van topscorer Alexander Ovechkin bedraagt de voorsprong van de Capitals nu drie punten, met voor beide ploegen nog drie duels te spelen. Aankomende dinsdag kunnen de Capitals winst in de divisie clinchen als beide ploegen elkaar in Washington treffen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen